2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Barlangban és múzeumban jártak a körösszegapátiakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-12 13:39:07
Körösszegapáti, Kiskóh – Az Alföldi síkvidéken lakó emberek, ha hegyeket, barlangokat szeretnének látni, legközelebb a határon túli Bihari hegységben érik el.

Így esett a választás Körösszegapátiban az Oláh Ildikó vezette osztálynak, hogy a Bihari hegység egyik szép táját Kiskóh települést és környékét látogassa meg.


Barlangjárás és múzeumlátogatás

Ennek a kis községnek két nevezetessége is van, amiért érdemes odautazni. Az egyik a híres Medve barlang, melynek szépsége vetekszik a hazánkban lévõ Aggteleki cseppkõbarlanggal. Be is járták a tanulók a felnõttek vezetésével. A diákoknak szerencséjük volt, mert a román nyelven beszélõ vezetõ szavait a tanárnõ fordítani tudta.

A barlang és környékének bejárása után megtekintették a település központjában lévõ magán múzeumot. Flutor úr, a gyûjtemény gazdája egy életen át hatalmas és nagyon értékes kollekciót gyûjtött össze és mutathat meg az odalátogatóknak. Akik már többször is megtekintették a múzeumot, évrõl-évre újabb és újabb érdekességeket fedeznek fel a gyûjteményben. A diákok megcsodálták a szebbnél, szebb és nagyon értékes darabokat, közben találgattak és érdeklõdtek egy-egy tárgy neve és felhasználásának módja iránt, mert már õk azokat nem ismerik. A múzeum meglátogatása után a diákok Nagyváradon a játszóparkban még kellemesen elszórakoztak, majd sok élménnyel indultak haza Körösszegapátiba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!