2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jelentõs változások a KRESZ-benForrás: inforadio.hu
Utolsó módosítás: 2011-06-28 13:07:20
Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendõrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

Július 1-jétõl akár 300 ezer forintos helyszíni bírsággal is sújthatják az autósokat. Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértõ szerint ez az összeg valóban visszatartó erõvel bír.

A szakértõ az InfoRádióban hangsúlyozta: újdonság, hogy a KRESZ megszegõit határozathozatal nélkül büntethetik meg a rendõrök. A bírságot nem a jármû üzemben tartója, hanem az elkövetõ kapja - tette hozzá.

Szintén jelentõs változás lesz, hogy - ugyancsak határozathozatal nélkül - elvehetik a külföldi sofõr forgalmi engedélyét és visszatarthatják autóját például akkor, ha kiderül, hogy egy korábbi bírsággal még tartozik.

Az új szabály szerint enyhébben büntethetõ szabálysértések mellé büntetõpontokat is kaphatnak az autósok - tette hozzá.

A közlekedési törvényt még decemberben módosította az Országgyûlés, de csak júliustól lép életbe. A késedelem oka az volt, hogy el kellett készíteni a központi nyilvántartást, és több végrehajtási rendeletet kellett kidolgozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!