2018. május 26. Szombat, Fülöp, Evelin.
 
Orvosokat, ápolókat tüntettek kiForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-02 14:08:10
A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-műszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elő az idei Semmelweis napon.

A kórház vezető testülete mellett eljött az ünnepségre Pálfi Anikó alpolgármester, aki köszöntőjében elmondta: átalakulás előtt áll a közigazgatás, az egészségügy is, ám a feladatvállalások megmaradnak, s a betegeket magas színvonalon kell ellátni a továbbiakban is. Úgy vélte, a mindennapokban elmegyünk egymás mellett, pedig szükség van arra, hogy legalább egyszer az évben megálljunk, s megköszönjük áldozatos, lelkiismeretes munkájukat.

Dr. Pete László orvos-igazgató ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy az eltelt év alatt nagy változások történetek: kormányváltás történt, önkormányzati választások voltak, és éppen egy éve lett új kórházvezetés az egészségügyi intézményben. – Az ország kezd kilábalni a nehézségekből, lezárult hazánk EU-s elnöksége, ám az egészségügyben érdemben nem történt semmi. A bérszínvonal vérlázítóan alacsony, ennek ellenére tesszük a dolgunkat. Július elseje a magyar egészségügy napja, ilyenkor ismerjük el a különösen magas színvonalon dolgozók munkáját – mondta el Dr. Pete László, aki felelevenítette még Semmelweis Ignác életét a jelenlévők előtt.

Miniszteri elismerésben részesült Vincze Margit, aki Pro Sanitate kitüntetést kapott. A gazdasági-műszaki terület kitüntetettjei: Vajda Sándorné és Gedai Józsefné. Az ápolási területen dolgozók közül kiváló dolgozó lett Krakomperger Anita, míg Antalné Szemes Katalin, Dominyák Jánosné, Gyöngyösiné Szilágyi Erika és Tagáné Gyányi Anita igazgatói dicséretben részesült. Dr. Zákány Zsolt főorvos kiváló dolgozó kitüntetésben, míg Dr. Lázár József főorvos és Juhászné Gitye Ildikó igazgatói dicséretet kapott.

Dr. Luis Augusto Perez Mendietát és Dr. Simkovics Enikőt főorvossá, Dr. Finna Istvánt adjunktussá nevezte ki a főigazgató.

42 év munkaviszony után nyugdíjba vonult Briczky Gáborné, aki főigazgatói dicséretben részesült.

A Magyar Ápolási Egyesület díjazottja lett Mezeiné Csicsely Mónika és Réfiné Nagy Edit.

A kórházi minősítő auditon tanúsított kiváló munkájáért 19 orvost és más egészségügyi dolgozót jutalmaztak.

Végezetül Muraközi Zoltán főigazgató Pete László orvos-igazgató munkáját ismerte el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!