2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Orvosokat, ápolókat tüntettek kiForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-02 14:08:29
A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

A kórház vezetõ testülete mellett eljött az ünnepségre Pálfi Anikó alpolgármester, aki köszöntõjében elmondta: átalakulás elõtt áll a közigazgatás, az egészségügy is, ám a feladatvállalások megmaradnak, s a betegeket magas színvonalon kell ellátni a továbbiakban is. Úgy vélte, a mindennapokban elmegyünk egymás mellett, pedig szükség van arra, hogy legalább egyszer az évben megálljunk, s megköszönjük áldozatos, lelkiismeretes munkájukat.

  Dr. Pete László orvos-igazgató ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy az eltelt év alatt nagy változások történetek: kormányváltás történt, önkormányzati választások voltak, és éppen egy éve lett új kórházvezetés az egészségügyi intézményben. – Az ország kezd kilábalni a nehézségekbõl, lezárult hazánk EU-s elnöksége, ám az egészségügyben érdemben nem történt semmi. A bérszínvonal vérlázítóan alacsony, ennek ellenére tesszük a dolgunkat. Július elseje a magyar egészségügy napja, ilyenkor ismerjük el a különösen magas színvonalon dolgozók munkáját – mondta el Dr. Pete László, aki felelevenítette még Semmelweis Ignác életét a jelenlévõk elõtt.

  Miniszteri elismerésben részesült Vincze Margit, aki Pro Sanitate kitüntetést kapott. A gazdasági-mûszaki terület kitüntetettjei: Vajda Sándorné és Gedai Józsefné. Az ápolási területen dolgozók közül kiváló dolgozó lett Krakomperger Anita, míg Antalné Szemes Katalin, Dominyák Jánosné, Gyöngyösiné Szilágyi Erika és Tagáné Gyányi Anita igazgatói dicséretben részesült. Dr. Zákány Zsolt fõorvos kiváló dolgozó kitüntetésben, míg Dr. Lázár József fõorvos és Juhászné Gitye Ildikó igazgatói dicséretet kapott.

  Dr. Luis Augusto Perez Mendietát és Dr. Simkovics Enikõt fõorvossá, Dr. Finna Istvánt adjunktussá nevezte ki a fõigazgató.

42 év munkaviszony után nyugdíjba vonult Briczky Gáborné, aki fõigazgatói dicséretben részesült.

A Magyar Ápolási Egyesület díjazottja lett Mezeiné Csicsely Mónika és Réfiné Nagy Edit.

  A kórházi minõsítõ auditon tanúsított kiváló munkájáért 19 orvost és más egészségügyi dolgozót jutalmaztak.

Végezetül Muraközi Zoltán fõigazgató Pete László orvos-igazgató munkáját ismerte el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!