2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
„Debreceni középiskolák is megirigyelhetnék az itteni eredményeket…”Forrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-02 14:12:46
Az idei érettségi vizsgák tapasztalatairól kérdeztük Domján Jánost, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképzõ, és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóját.

- Pár éve egy érettségi elnök úgy fogalmazott: bármelyik debreceni középiskola megirigyelhetné az itt született eredményeket. Ez a megállapítás az idén is érvényes, hiszen volt olyan 35 fõs végzõs osztályunk a reáltagozaton, ahol hat kitûnõ és hat jeles eredmény született. A humán tagozaton – ahol szintén 35-en végeztek – angolból az átlag 4,85 volt – taglalta az igazgató. 34 tanuló egyébként 36 tantárgyból emelt szintû érettségi vizsgát tett. Történelembõl 4,8, angolból 4,5 fölötti átlagot értek el. Több tanuló esetében maximális pontszám született, ami azért is elismerésre méltó, mert tõlünk független bizottság elõtt tették le Debrecenben az emelt szintû vizsgákat.

Összesen 256 tanuló érettségizett, közülük nyolcan esti tagozaton, s közel százan elõrehozott érettségi vizsgát tettek. Mindösszesen négy tanuló nem érte el matematikából az elégséges szintet. Egyébként népszerû az elõrehozott érettségi a diákoknál, fõként a földrajz, az informatika és a fizika tantárgyak esetében. Újabban megjelent a választható tantárgyak között a testnevelés is, részben a továbbtanulók szakiránya miatt, részben a sportolói „múlttal” rendelkezõ tanulók körébõl. Osztályonként öt-hat tanuló választja a testnevelést. Szintén belépett a választható tárgyak sorába a rajz és vizuális kultúra, melyet a mûvészi vénával megáldott diákok választanak, hasonló arányban. Egyébként szinte valamennyi érettségizett diák egyetemi vagy fõiskolai továbbtanulásra készül.

- Érettségire épülõ felsõfokú szakképzésben – informatikai statisztikus, illetve titkárságvezetõ -25-en végeztek, szintén eredménnyel. Ugyancsak érettségire épülõ ápolóképzés egészíti még ki az éves iskolai munkát. Itt 15-en végeztek – összegezte Domján János.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!