2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kacsát és csibét osztottak – jól jön a segítségForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-04 11:59:31
Esztár - Esztár. 77 rászoruló család összesen 2260 naposcsibét és 1170 naposkacsát, illetve egy-egy zsák takarmányt vehetett át vasárnap délelõtt Esztáron, a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány!” jóvoltából.

Ezen a napon megyénkben még Pocsaj, Kokad, Konyár, Álmosd, Mezõsas, Körösszegapáti, Berekböszörmény, Magyarhomorog lakói is részesültek hasonló adományból.

Jól jön a segítség

Már kaptunk korábban vetõmagot, krumplit is ígértek, de az nem volt a csomagban. A gyerekeim azt mondták, hozzak nyulat. Én kecskét kértem, mert szeretjük a tejét. Amint rántanivaló lesz a csirke, azonnal levágok belõle… A „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány!” haszonállat osztására várakoznak türelmesen az emberek vasárnap délelõtt Esztárban. Egy dologban megegyeznek: nagyon jól jön a segítség, amit a legalább 2 gyereket nevelõk vehetnek igénybe.

– A piacon 100 forint a naposcsirke, 300 a kacsa. Tavaly még tudtunk néhány naposállatot venni, de már erre sem futja. Egyre nehezebb a helyzetünk, az élelmiszerárak nagyon felmentek – mondja egy asszony.

– A fiam a kacsák, a lányom a csibék gondozását vállalta – mutat egy másik 8-10 év körüli gyermekeire.

Több városba is érkezik adomány

Az emberek egyébként fegyelmezetten várakoznak és akkor sem bolydul fel a rend, amikor – nagyjából az elõre jelzett idõpontban – megérkezik az állatokat szállító furgon, s vele egyidõben egy pótkocsis teherautó is. Utóbbi takarmányt hozott, melyet a jószágok felneveléséhez adnak.

Családonként 15 kiskacsa és 35 kiscsirke van a ma kiosztásra kerülõ „csomagokban”. Pontosan ennyi hápog és csipog a dobozokban, eleve így tették bele õket, nem kell számolgatni, csak átrakni az emberek magukkal hozott ládáiba.
A furgonról lepakolják az Esztárba szánt adományt, s miközben elkezdik név szerint átadni a kérelmezõknek, a jármû már indul is tovább. A következõ faluban várják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!