2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Közös ünnep, kilencedszerForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-01-20 09:42:10
Nagyvárad, Berettyóújfalu – Immár kilencedik alkalommal rendezik meg közösen Nagyváradon és Berettyóújfalun a magyar kultúra ünnepét, január 19. és 26. között. A fõvédnökök: Szili Katalin és Markó Béla.

Az évek során egyre terebélyesedõ – mára már egyhetes – programsorozat berettyóújfalui rendezvényeinek sorában január 20-án többek között Szirák Péter elõadása, Fleisz János könyvbemutatója, Kristófi János festõmûvész kiállítása várja a közönséget. 21-én avatják fel a Sinka István Városi Könyvtár Információs Központját, aznap este adják át az Erdélyi Gábor-díjat, s gálamûsort tartanak, a Kaláka együttes koncertjével.

22-én Kazinczy és kora címmel mûveltségi vetélkedõ zajlik, 24-én este pedig a Bihar Néptáncegyüttes jótékonysági bálján vehetnek részt az érdeklõdõk.
Nagyváradon a díjátadásokkal egybekötött gálamûsort január 22-én, csütörtökön tartják; a programok közt Komiszár János, Nagy Sándor kiállítása, Pomogáts Béla és Bényei József elõadása is szerepel, a díszelõadáson pedig a Mátyás a vérpadon címû rockopera bemutatójával ünnepelik kultúránkat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!