2024. április 19. Péntek, Emma.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓLForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-01-20 11:53:44
NA, MAJD BESZÉLÜNK... - "Na, majd beszélünk..." köszönünk el nagyon sokszor a telefonba, vagy sietõsen az utcán, mert rohanunk, s mert azt gondoljuk, most éppen sokkal fontosabb dolgunk van. Aztán a leülõs, hátradõlõs, lelket pihentetõ beszélgetés többnyire bele is pusztul a pörgõ napok forgatagába. Halogatjuk, mert mókuskereket játszik velünk az élet, és mi hagyjuk.

Talán az a baj, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ez az egész kis színjáték, aminek pár évtizedig a szereplõi lehetünk: véges. Születésünktõl a halálunkig tart, és ez alól nincs kivétel. Ráadásul olyan jól meg van tervezve ez az egész, hogy senki nem tudhatja, neki huszonöt, negyvenkettõ vagy éppen kilencvenkilenc évet szántak-e az égiek.

Ennek ellenére mindig valami saját magunk által felállított célbólyákban bízunk. Ráérek majd, ha levizsgázok, ha kész lesz a házunk, ha összeházasodunk, a megvesszük ezt, vagy azt, ha túl leszek ezen, vagy azon. Pedig az életünk folyamat. Ha valami véget ér benne, egy másik valami elkezdõdik. Épp ezért hiába pörgetjük magunkat, hiába futunk versenyt az idõvel, attól nem lesz jobb. A mindennapokban kell megteremtenünk a szabadidõt a pihenésre, a beszélgetésre, a nyugalmat és szeretetet nyújtó pillanatokra. Úgy kell élni, hogy ha két perc múlva vége, akkor is legyen mire emlékeznie családtagjainknak és barátainknak. Igazán maradandó emlékeket pedig csak az egymással megélt boldog események hagynak.

Ezek a gondolatok akkor fogalmazódtak meg bennem, amikor hallottam a hírt, hogy egy kedves, fiatal nõ - akivel tavaly interjút készítettem - meghalt a szomszéd településen. Az jutott eszembe, neki vajon hányan mondták, hogy "na, majd beszélünk".

Hozzászólások
Beküldte: Lilaköd (2009-01-21 18:36:50)

Elgondolkodtató valóban.

Beküldte: Kati (2009-01-21 15:06:17)

Tényleg így élünk. És csak nézünk, hogy már megint eltelt ennyi és ennyi idõ. Mi meg versenyt igyekszünk futni vele.... Gyakran elmaradnak a barátok, a távoli rokonok, a kedves ismerõsök...Sajnos. Nem így kellene lennie.

Beküldte: Ildikó (2009-01-20 10:35:30)

Újabb érdekes és elgondolkodtató blog!!! Tetszenek!!

Az elolvasott gondolatokon szerintem már mindenki gondolkodott csak nem meri bevallani! "Mi lesz ha ,ár nem leszek, vagy azok nem lesznek akiket szeretünk!!!!" Vagy akiket nem látunk olyan sokat.....akiknek tényleg azt mondjuk, hogy majd beszélünk!!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!