2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vidéken is kihasználják a közfoglalkoztatás adta lehetõségetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-24 16:08:31
Hajdú-Bihar - A 6000 lelket számláló Komádiban 30 százalékos a munkanélküliségi ráta, pillanatnyilag 815 regisztrált álláskeresõrõl tudnak.

– Erõnkhöz mérten mindenkit foglalkoztatunk, akit tudunk, és aki elfogadja a felkínált munkát – mondja Tóth Ferenc polgármester, hozzátéve, hogy az elutasítók aránya mindössze 5 százalék, sõt, sokan szívesen dolgoznának többet is, hogy több pénzt kapjanak.
Bakonszegen mintegy 90 fõt foglalkoztatnak idén a közfoglalkoztatás keretein belül. A rövid távú programra 9, a hosszú távúra 5 millió forint pályázati forrás állt rendelkezésre.

 

A közfoglalkoztatás sokba kerül az önkormányzatoknak

 

– Nehéz motiválni az embereket, hiszen a bérpótló juttatás és a közmunkáért kapott bér között csupán 1-2 ezer forint a különbség. Mégis, 98 százalékuk együttmûködik – mondja Gara Péter polgármester.
Berettyóújfaluban idén az elsõ félévben mintegy 300 embert „közfoglalkoztattak”, havonta egyszerre 80-90 fõt. A szerszámok, eszközök, munkaruhák beszerzése éves szinten 2-3 millió forintjába kerül az önkormányzatnak, ami igen magas összeg. Ugyanakkor az érintett családoknak 2-3 hónapon át rendszeres jövedelmet nyújt a program.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!