2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Napi Gazdaság: Nagy az eltérés a kasszák reálhozam-kifizetései közöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-25 10:08:06
  Tagdíjkiegészítéssel együtt 5,6 millió forint a legnagyobb összeg, amit a magánnyugdjípénztárakból kilépett tag kap. A Napi Gazdaság felmérése szerint hatalmas az eltérés az egyes kasszák reálhozam-kifizetései között.

A vártnál jóval többen, 2,5 millióan számíthatnak átlag 76 ezer forint reálhozamra a korábban jósolt tízezer forinttal szemben. A magányugdíjpénztárakból kilépett tagok többsége várhatóan augusztus elsõ két hetében jut majd a pénzéhez. A Napi Gazdaság felmérésébõl kiderül, hogy kasszánként óriási összegszerû eltérésre számíthatnak a volt pénztártagok. Nagyok az eltérések az egy fõre jutó kifizetések terén, és nagy szórást mutat a reálhozamban, illetve tagdíjkiegészítésben részesülõk aránya is.

A lap úgy tudja, a legnagyobb összegre - tagdíjkiegészítéssel együtt 5,6 millió forintra - az ING egy volt tagja számíthat. Az ING augusztus 15-ig teljes egészében lebonyolítja a kifizetéseket, az átutalásra váró összegek elsõ része, mintegy 42 milliárd forint hétfõn érkezhet meg a pénztár bankszámlájára.

A Dimenziónál 180 fõ kap több mint egymillió forintot, a Honvédnál pedig akad olyan, a tb-rendszerbe visszalépett tag, aki összesen csaknem hárommillió forintot vehet fel. A Pannóniánál a reálhozamban részesülõk 80 százaléka kap többet százezer forintnál, az érintettek több mint negyede pedig félmilliónál nagyobb kifizetésben részesül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!