2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Büntetõkkel jutott tovább az MVFCForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-01-20 13:48:25
Címkék: Sport, foci
Berettyóújfalu – Hollywoodi forgatókönyvbe illõ módon jutott tovább a Mezei-Vill FC futsalcsapata hétfõ este hazai pályán a Magyar Kupában.

Az újfaluiak hazai pályán fogadták a Goldball RFC Csömör együttesét, amely jelenleg második helyen áll a bajnokságban – a sorsoláskor a lehetõ legnehezebb ellenfelet kapták Angyalosék.

Az elsõ találkozót a múlt héten rendezték meg a legjobb négy közé jutásért, akkor a Csömör 4–3-ra nyert, így különösen izgalmasnak ígérkezett a visszavágó.

Ennek megfelelõen zsúfolásig megtelt a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnok hétfõ estére. Az óráról – amelynek pedig ezúttal nagyon fontos szerep jutott – sajnos le kellett mondaniuk a nézõknek, mivel nem mûködött az eredményjelzõ: mint elhangzott, betörtek a létesítménybe, és elvitték az eszköz kezelõpanelét, így a hangosbemondó közölte idõnként, mennyi van még hátra a meccsbõl.

A félidõben két gól

A mérkõzés nem kezdõdött jól a hazaiak számára: a nyolcadik percben a vendégek szerezték meg az elsõ találatot, Fülep talált be Moga kapujába, így már összesen két találat volt az elõnyük.

A Goldball játékosai azonban nem örülhettek sokáig a fórnak, hiszen hamarosan Trencsényi, majd Nagy István góljának tapsolhatott a közönség. Így már a Mezei-Vill együttese állt jobban, ezzel az eredménnyel a bihariak jutottak volna tovább.

Csakhogy a gólgyártás még nem ért véget, az MVFC számtalan helyzetet kialakított, a szünet elõtt pedig Tamás László gyarapította az újfaluiak elõnyét, így a félidõben 3–1 volt az állás.

Az utolsó pillanatban

A második játékrészben közelebb lopakodott a Csömör Kovacsics révén, majd Sáfár góljával visszaállt a kétgólos különbség. Az utolsó percekben büntetõhöz jutott a Mezei-Vill, így biztossá tehették volna sikerüket, csakhogy Nagy István kihagyta a lehetõséget.

A sípszó elõtt nagyon igyekezett a Goldball, hogy még egy gólt szerezzen, és így kiharcolja a hosszabbítást – célját a vége elõtt három másodperccel sikerült elérnie: Kilik megszerezte csapata harmadik gólját. A rendes játékidõ alatt tehát ugyanaz az eredmény született, mint Csömörön: 4–3, csak ezúttal a
Berettyóújfalu javára – jöhetett a kétszer öt perces ráadás.
A hosszabbításban aztán nem sikerült gólt szerezni egyik alakulatnak sem – a Mezei-Vill kisbüntetõt is hibázott –, így parázs hangulat közepette jöhettek a hatméteresek. A közönség biztatása jót tett az MVFC-nek, és a „párbajban” szerzett 4–2-vel továbbjutott a legjobb négy közé.

 

Mesterszemmel
Szitkó Róbert
: – A mérkõzés összképe alapján a rendes játékidõben meg kellett volna nyernünk a meccset; a helyzetkihasználással hadilábon álltunk. A csapat tartását mutatja az, hogy a három másodperccel a vége elõtt kapott gól után is talpra tudott állni. Gratulálok az egész alakulatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!