2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jó helyre került a támogatásForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-07-29 17:22:33
A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly õszi gyûjtõakciójának egyik nyertes településén, Komádiban a Gyermekotthonban átadták a lakók életkörülményein javító mûszaki cikkeket (2 db mosógép, 2 LCD televízió) és készségfejlesztõ eszközöket, játékokat.

A két vállalat 2010 õszén hirdette meg tavalyi második gyûjtési akcióját, azzal a céllal, hogy 10 megye egy-egy gyermekotthonát olyan eszközökkel, felszerelésekkel vagy használati cikkekkel támogassa, amelyre az adott intézménynek leginkább szüksége van. A CBA vásárlóknak köszönhetõen a programban résztvevõ minden egyes termék után 30 forint került a közösség virtuális perselyébe, és az így összegyûlt 10 millió forintot egyenlõ arányban osztják szét a nyertes intézmények között. A program honlapjára látogatók közül Komárom-Esztergom, Békés, Heves, Fejér, Vas, Gyõr-Moson-Sopron, Somogy, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megyére voksoltak a legtöbben. A köszi program honlapján és a postai úton beérkezett szavazatok összesítése után a FICE (Nevelõ Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete) javaslata alapján került kiválasztásra megyénként az a nevelõotthon, mely az 1 millió forint értékû támogatásban részesül. A támogatás az intézmények vezetõi alapján nagyon jó helyre kerül. „A Komádi Gyermekotthon több mint 100 gyermeke és a magam nevében szeretnék köszönetet mondani a Procter & Gamble és a CBA üzlethálózat vezetõinek a felajánlott támogatásért. Intézményünknek nagy szüksége van minden önzetlen ember vagy szervezet segítségére. Neveltjeink gondozásához, a szabadidõs programok megszervezéséhez, a lakókörülmények javításához ez szinte elengedhetetlen. Biztosíthatom Önöket, hogy az 1 millió forintos adomány gyermekeink minõségibb ellátását szolgálja.” – mondta el Hidvégi László, az intézmény igazgatója. Az átadás elõtt bohócok játszottak a gyerekekkel és szórakoztatták a gyermekotthon kis és nagy lakóit.

Az ajándékokat Karancsi Zsolt ügyvezetõ igazgató adta át Janky Gyöngyi és Pálosi Márta a „Köszi’ Alapítvány munkatársainak jelenlétében

a Komádi Gyermekotthon igazgatójának

Háztartási gépekkel és elektromos mûszerekkel, játékokkal tették szebbé a Komádi Gyermekotthonban élõk életét. Mi erre csak azt tudjuk mondani, hogy „köszi”. Köszönjük.

 

Cserép Imre

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!