2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Állatgyógyszertár KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-07-29 17:21:19
2011 júniusában Komádi szívében megnyílt a környéken kuriózumnak számító állatpatika, amelyet egy fiatal, agilis állatorvos Dr. Kövér Pál üzemeltet.

Bár mindenki ismeri Komádiban tegye meg, hogy röviden bemutatkozik!

Dr. Kövér Pálnak hívnak. Hajdúböszörményben születtem, és itt éltem 18 éves koromig. Az állatok iránti szeretet és a gyógyítani akarás már gyermekkoromban felerõsítette bennem a vágyat, hogy az állatorvoslást válasszam hivatásomul. 2004-ben legnagyobb álmom vált valóra, mikor állatorvosi diplomámat kézhez kaptam. Szintén ettõl az évtõl kezdõdõen egy debreceni állatklinikán helyezkedtem el, ahol kiváló kollégáim segítségével rengeteg tudásra és tapasztalatra tettem szert. Öt évet töltöttem itt el a kisállat-gyógyászatnak szentelve minden idõmet és energiámat. Ekkor nyílt lehetõségem arra, hogy Komádi, Magyarhomorog, Újiráz és Csökmõ települések jogosult állatorvosa legyek. A vidéki állatorvosi praxisom által a haszonállat-gyógyítással is kiegészült tevékenységem. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a munkám egyben a hobbim is, amelyet nap, mint nap legjobb tudásom szerint fáradhatatlanul teszek.

- Honnan jött az ötlet, hogy állatpatikát nyisson?

Mindennapi állatorvosi tevékenységem során tapasztaltam, hogy a felelõs állattartók igényei és elvárásai megnövekedtek állatorvosukkal szemben. Ugyanis a gazdák felismerték azt a tényt, hogy az állatorvosi tevékenység nem csupán a gyógyításra korlátozódik, hanem nagyon sokrétû hivatás, ugyanis benne foglaltatik többek között a megelõzés és a gondos utókezelés is. A megnövekedett igények magasszintû kielégítéséhez szolgáltatási palettám bõvítésére volt szükség. Ezért úgy döntöttem, hogy Komádi központjában állatpatikát nyitok.

- Milyen termékek találhatóak az állatgyógyszertárban?

Az állatpatikában megtalálhatóak kis- és nagyállatok számára állatgyógyászati készítmények, receptköteles és szabadforgalmú állatgyógyszerek, vitaminok, táplálékkiegészítõk, kiváló minõségû állateledelek, jutalomfalatok, pórázok, nyakörvek, szájkosarak, gumijátékok széles választéka a legkedvezõbb áron. A termékek kiválasztásában, a magas színvonalú tájékoztatásban állatorvosi, valamint gyógyszertári asszisztencia nyújt szakszerû segítséget. Emellett az állatgyógyszertárba látogatók naprakész információkat kapnak állattartással, állategészségüggyel valamint ezekhez kapcsolódó rendeletekkel, jogszabályokkal kapcsolatban.

- Hol található az állatgyógyszertár? Mikor kereshetik Önöket az állattartók?

Az állatgyógyszertár létrehozásakor fontos szempont volt, hogy a Komádiak és a környékbeliek is könnyen meg tudják közelíteni, ezért úgy döntöttem, hogy Komádi központjában a Polgármesteri Hivatal mellett nyitom meg a gyógyszertárat (Hõsök tere 3.). A nyitvatartási idõ kialakításánál igyekeztem az állattartók igényeit alapul venni, így hétköznaponként 8.00-12.00 és 13.00-17.00 óra között, szombaton 8.00-12.00. óra között tartunk nyitva.

- Csak a Komádiban élõk vehetik igénybe a patika által nyújtott lehetõségeket?

Nem. Nagy szeretettel és kitüntetett figyelemmel várjuk a környékbeli gazdákat, állattartókat is.

- Mik a távlati célok?

Célunk, hogy termékkörünket a vásárlók igényeihez igazítva folyamatosan bõvítsük, alakítsuk. További célkitûzésünk, hogy meglévõ interaktív honlapunkat, (www.korosvet.hu) - ahol a gazdák kérdéseiket feltehetik, problémáikat megfogalmazhatják, akcióinkról folyamatosan értesülhetnek, - tovább bõvítsük és webpatikát nyissunk. Bízom abban, hogy patikám elõsegíti az állattartás elõmozdítását, valamint megbecsülésének javítását. Szeretném, hogy a nagy állattenyésztõ múltra visszatekintõ vidékünkön újra felismernék az állattartásban rejlõ lehetõségeket.

 

Cserép Imre

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!