2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jó tudni az adózásról – Tájékoztatás a CSEKK nyomtatvány bevezetésérõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-30 18:27:07
Debrecen - A Nemezti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatósága arra hívja fel a figyelmet, hogy az adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény 38. § (1-4), illetve a 43. § (1) bekezdése értelmében az állami adóhatóságnál nyilvántartott fizetési kötelezettségeit adónemenként, elszámolási számla nyitására kötelezett adózó esetén átutalással, míg elszámolási számla nyitására nem kötelezett adózó esetén átutalással vagy postai készpénzátutalási megbízással– csekkel- kell teljesíteni.

A CSEKK elnevezésû nyomtatvány – mely az APEH internetes honlap, Letöltések menüpont, Nyomtatványkitöltõ programok almenüpont alatt található – kitöltésével és annak elektronikus úton – ügyfélkapun – történõ megküldésével lehetõsége van az adózónak az általa szükségesnek tartott csekkek igénylésére. Az igénylés megérkezését követõen az adóhatóság azt feldolgozza és a nyomtatványon jelöltek szerint megküldi a megadott postázási címre.

 

Elkerülhetõ az ügyfélszolgálatokon való várakozás

„Felhívjuk az adózó figyelmét, hogy amennyiben az adózó elszámolási számla nyitására kötelezett, úgy az igénylést nem áll módunkban teljesíteni, az Art. 38. § (1-4) bekezdése alapján. Tevékenységét szüneteltetõ – egyébként elszámolási számla nyitására kötelezett – egyéni vállalkozó a szünetelés ideje alatt igényelhet készpénzátutalási megbízást, azonban a szüneteltetés idõtartama alatt a legyártott csekkeken az adószám helyett az adóazonosító jel kerül feltüntetésre. Ezen nyomtatvány alkalmazásával az adózóknak lehetõségük nyílik arra, hogy elkerüljék az Ügyfélszolgálatainkon való várakozást” tájékoztat a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatósága.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!