2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Devizahitelesek: Minden jogszabály megszületett az árfolyamrögzítéshezForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-10 09:43:27
  Budapest (MTI) - A kormány szerint minden jogszabály rendelkezésre áll ahhoz, hogy augusztus 12-én életbe lépjen az árfolyamrögzítés.  

Az MTI azért kereste meg a kormányzati kommunikációért felelõs államtitkárságot, mert Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzõi Kamara (MOKK) elnöke kedden úgy nyilatkozott, hogy a devizahitelesek szerzõdésének módosításához hiányzik az a rendelet, amely a módosító szerzõdés-blankettát tartalmazza. A rögzítettárfolyamot választó devizahitelesek szerzõdését közjegyzõi okiratba kell foglalni.

Az államtitkárság ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: az árfolyamrögzítés, mint a bajba jutott lakáshitelesek számára elérhetõ egyik segítség, augusztus 12-én életbe lép, az ehhez szükséges törvény és kormányrendelet megszületett.

A tájékoztatás szerint a szerzõdésmódosításokkal járó közjegyzõi feladatok elvégzéséhez nincs szükség rendeletmódosításra.

“A bankok és a velük szerzõdésben álló közjegyzõkre nyilván fokozottabb munkavégzés vár, de emiatt egyéb jogszabály-módosításra nincs szükség” – fogalmazott a kormányzati kommunikációért felelõs államtitkárság.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!