2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kitüntetések, játszótér avatás és táncbemutató MezõsasonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-15 10:31:48
Mezõsas – Állampolgársági eskü, díszpolgári cím-adományozás és kistérségi tánctalálkozó Mezõsason.

Ünnepélyes zászlófelvonással kezdõdött a szombat délelõtt, amikor a település zászlaját a polgármester asszony vezetésével a képviselõtestület tagjai a zászlórúdhoz vitték és azt felvonták. Ezután megkezdõdött az ünnepi testületi ülés.


Elismeréseket és kitüntetéseket adtak át

Dr. Könyves-Balázsházi Ella polgármester asszony köszöntötte a megjelent vendégeket, Pálfi Anikót Berettyóújfalu város alpolgármesterét és Nagyné Székely Katalint, a város aljegyzõjét, majd felkérte Bihari Csabánét az ünnepi testületi ülés levezetésére. Bihari Csabáné bejelentette a jelenlévõknek, hogy Mezõsas Községi Önkormányzat Képviselõ testülete „Mezõsas díszpolgára” címet adományoz Bagdi Lajos János úrnak, aki 20 éven át, mint polgármester dolgozott a településért. Méltatásra került a volt polgármester sikeres tevékenysége, a faluért való munkálkodása, a vezetésével megvalósult beruházások, felújítások.

Ugyancsak „Mezõsas díszpolgára” kitüntetést kapta Tarr Sándorné született Fejes Ilona, aki 1973 óta tölt be komoly közéleti tevékenységet a település életében. 16 éven keresztül, mint alpolgármester dolgozott. Negyven évig volt a helyi iskola tanítója, tizenöt éven át igazgatója. A polgármester asszony a megtisztelõ címmel járó oklevelet, emlékplakettet és emléktárgyat adott át az ünnepelteknek.

Sor került ezután ugyancsak a képviselõ testület döntése alapján Kõrösi Viktória munkájának elismerésére is. Viktória, aki a Képzõmûvészeti Egyetem festõmûvész szakos hallgatója szabadidejében, az óvodában mesefalakat festett.
Ezzel a munkájával a település egyik intézményét az óvodát tette szebbé, otthonosabbá az odajáró apróságok számára.

Az ünnepélyes esemény után játszóteret avattak

Az elismerések átadása után ünnepélyes állampolgársági eskütétel következett. A határ túloldaláról érkezõ kilenc fõ dr. Könyves-Balázsházi Ella polgármester asszony vezetésével tette le az állampolgársági esküt, majd az aláírások után vették át a díszes okmányt és az emlékplakettet. Ezt a nevezetes eseményt a Körösszegapátiból érkezõ Harmónia énekkar dallamai és a Nárcisz nemzetiségi néptáncosok bemutatója tette ünnepélyessé.

A megjelentek megvendégelése után délután az újonnan elkészült községi játszótér felavatása következett, ahol megjelent dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ úr is. A létesítmény a Mezõsas Felemelkedéséért alapítvány adományából a már meglévõ tornaterem, kézilabdapálya szomszédságában valósult meg, így a községben minden korosztály számára lehetõség kínálkozik mozgásra, szórakozásra. A felavatott játszóteret dr. Könyves-Balázsházi Ella Mezõsas polgármestere adta át a gyerekeknek.

A program táncbemutatóval zárult

Ezzel még a nap programja nem fejezõdött be. A Kistérségi Tánctalálkozóra érkezõ csoportok a helyi kis óvodásokkal az élen felvonultak, majd az iskola udvarán felállított nagy színpadon megkezdõdött a táncok bemutatása. Magyarhomorog, Szentpéterszeg, Bakonszeg, Körösszegapáti Váncsod, Berettyóújfalu és a rendezõ település fiatal és idõsebb táncosai ropták a táncot. Láthatott a közönség néptáncokat és modern feldolgozásokat egyaránt. Egy biztos, a megjelent nézõközönség jól érezte magát Mezõsason.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!