2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hõség – Valószínûleg csütörtökön, vagy pénteken lesz az év legmelegebb napjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-25 11:54:08
Budapest (MTI) - A jelenlegi elõrejelzések szerint csütörtökön vagy pénteken lehet az év legmelegebb napja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-vel.

Csonka Tamás azt mondta, csütörtökön valószínûleg több rekord is megdõlhet. Eddig a legmagasabb napi minimum rekordja állt be, a hajnali órákban Pécsett 23,8 fokot mértek. Emellett várhatóan a budapesti és az országos napi maximumok rekordja szinte biztosan megdõl – tette hozzá.

zt egyelõre nem tudni, hogy pénteken még melegebb lesz-e, mivel mindkét napra 40 fok körüli maximumok várhatóak. Ezzel együtt az egész országban 27, néhol a 28-29 fokot is meghaladhatja a napi középhõmérséklet. Így a tartós hõség miatt csütörtökre és péntekre az egész országra piros, legmagasabb szintû figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Hõség – Valószínûleg csütörtökön, vagy pénteken lesz az év legmelegebb napja

Csonka Tamás azt is elmondta, csapadék az ország nagy részén továbbra sem várható. Esetleg az észak-keleti tájakon fordulhat elõ zápor, vagy zivatar, de ennek is kicsi az esélye.

A jelenlegi elõrejelzések szerint a hétvégén több hullámban érkezik némi enyhülés, de ebben még sok a bizonytalanság. Elõbb szombaton a Dunántúlon észak-nyugatira forduló széllel érkezhet frissebb, kevésbé meleg levegõ, de még ekkor is 35 fok várható, vasárnap is csak kissé mérséklõdik a meleg – mondta a meteorológus.

Paller Judit országos tiszti fõorvos szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hõségriasztást rendelt el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!