2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Meggyengült az MVFC kerete – Meg kell küzdeni a gyõzelemértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-29 13:44:42
  Futsal - Az alapszakaszt a legjobb négy között szeretné zárni az MVFC Berettyóújfalu férfi élvonalbeli futsalcsapata a most induló bajnokságban – ez a célkitûzés.  

– A létszámban történtek változások, de ez minden csapat életében elõfordul. Az erõsítések azonban arra irányultak, hogy a végelszámolásnál a legjobb négy között legyen a gárda – mondta el a Naplónak Mezei József, a klub elnöke. – Öt újonc csapat van a mezõnyben, az erejüket annyira nem ismerjük, kivéve talán a Gödöllõt. A Rába ETO továbbra is jó erõt képvisel, az Aramis, úgy tûnik, sokat fejlõdött, s az Üllõ is meghatározó lesz. Az erõviszonyok néhány forduló után derülnek ki igazán.

Meg kell küzdeni a gyõzelemért

Az utóbbi hetekben is volt még játékosmozgás a Mezei-Villnél. A brazil Raphinhát végül nem szerzõdtették, ám Nagy Rolandot és Póta Balázst leigazolták.

– A Mezei-Vill FC közelmúltja kötelez minket legalább a legjobb négy közé kerülésre – fogalmazott Turzó József vezetõedzõ. – A keret nagy részével sikerült végigdolgozni az utóbbi két hónapot, õk megfelelõ állapotban vannak. A létszámbeli hiányosságok miatt az utolsó idõszakban is voltak igazolásaink, nekik még be kell illeszkedni. Nem nagyon ismerjük az ellenfeleket, legfeljebb a Gyõrt, amely talán még erõsebb. A Huszárok – ahol az elõzõ évben dolgoztam –, illetve új nevén Armadaugyanazt a munkát folytatja, amely tavaly megkezdõdött. Velük biztos meg fogunk harcolni a pontokért, reméljük, sikerrel. Kiegyensúlyozott bajnokságot várok, minden mérkõzésen meg kell majd küzdeni a gyõzelemért – vélekedett a fiatal szakember, aki hozzátette: az újfaluiak kerete kissé meggyengült.

A Gödöllõi Bikák otthonában lépnek pályára

– Inkább a csapatjátékra helyeztük most a hangsúlyt, egymásért kell küzdeni, a taktikánk is erre épül. Remélem, már az elsõ, gödöllõi mérkõzésen is egymást segítõ, egymásért küzdõ csapatot fogok látni. Nehéz meccs lesz, jól védekezõ, kontrára építõ ellenfélre számítunk. Azért remélem, begyûjtjük a három pontot – bizakodott Turzó József.

Újdonság még, hogy a gárda immár az új, Pálfi Istvánról elnevezett rendezvénycsarnokban játssza majd hazai meccseit, a tavalyi évvel ellentétben hétfõi napokon. Elõször azonban idegenben lépnek pályára, hétfõ este fél nyolckor a Gödöllõi Bikák otthonában.

Az élvonalban a lányok

Az MVFC Berettyóújfalu nõi csapat beadta nevezését az NB I-re, mint Mezei Józseftõl megtudtuk, minimális összegbõl biztosítják a csapat szereplését. – Megérdemlik, hogy megmutathassák magukat az elsõ osztályban, ezért dolgoztak. Nagyon nehéz a mai világban a szükséges pénzt elõteremteni, de a motivációt fenn kell tartani. Elfogadhatatlan lenne, hogy ha kiharcolták a jogot, megnyerték az NB II-es bajnokságot, akkor ne indulhassanak az élvonalban. Meg kell adni nekik a lehetõséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!