2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Iskolabarát szemlélet a Sinka István Városi KönyvtárbanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-16 14:29:03
Önerõ nélküli, százszázalékos támogatást nyert a városi könyvtár Mese-Zene-Tánc címet viselõ projektjének megvalósítására. A nyitórendezvényt szeptember 14-én tartották a Sinka István Városi Könyvtárban.

A társintézmények vezetõi, munkatársai elõtt Muraközi István köszöntötte a pályázatíró cég nélkül pályázatot nyert könyvtár dolgozóit. A polgármester emlékeztetett rá, hogy korábban forráshiány miatt elutasították a pályázatot, ám idén tavasszal mégis támogatandónak ítélték, így ötmillió 197 ezer forintot nyertek el. A projekt kapcsán kiemelte a városvezetõ, hogy annak megvalósulása révén kisiskolások tömegét vezetik be a könyvek, az olvasás világába, akiknek ismét fontos szerepet tölt be életükben az olvasás.

Balázs Géza, az ELTE BTK Mai Magyar Nyelvi Tanszékének tanszékvezetõ egyetemi tanára igen élvezetes, interaktív elõadást tartott nyelvi hagyományainkról, az álmok és a mesék nyelvérõl. Vezendiné Borbély Margit könyvtáros, projektmenedzser pedig ismertette a projekt célját, a megvalósítás tevékenységi formáit, az abban részt vevõ nevelési-oktatási intézményeket. Kiderült: a könyvtár az iskolabarát szemléletének növelése érdekében új szabadidõs programokat valósít meg. A városból a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde két tagóvodája, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Hunyadi Mátyás Tagiskola, a kistérségbõl pedig a magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola és Óvoda vesz részt a programban.

A szakmai programok közt szerepel hagyományõrzõ szakkör, rendhagyó könyvtári óra, mûvészeti élményt nyújtó foglalkozás, Földesen megrendezendõ olvasótábor, szavalóverseny felsõ tagozatosoknak, valamint irodalmi élményekre alapuló rajzpályázat.

A projekt eredményérõl jövõ év augusztusában adnak számot a lebonyolítók.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg – húzta alá Vezendiné Borbély Margit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!