2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Õszköszöntés kánikulábanForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-25 13:21:19
Váncsod – Rácáfol az idõjárás a naptárra! Igencsak messze került az õsz a határhoz közel esõ faluhoz: a második alkalommal megrendezett õszköszöntõ fesztiválon nyoma sem volt az õsznek.

A református templom melletti Kispályán pezsgõ hangulat fogadta a kilátogatókat: a szokásos kirakodó vásár mellett 14 csapat csillogtatta meg gasztronómiai tudását. Már a csapatok elnevezése is kreativitásról tanúskodott: Karate-kutya, Méregkeverõ, Konyhatündérek, Kezes-lábasok, BABOZSI-Team. Utóbbi csapat három baráti család – Balogh-Bodnár-Zsiga – kezdõ szótagjából született. Váncsodhoz való kötõdésüket pedig egyen pólójukkal fejezték ki. A bográcsokban rotyogó ételek is igen változatosak voltak: marhalábszár-, birka-, sertés pörkölt, tárkonyos raguleves, csorba leves, velõs pacal, mexikói chilis bab.

rtották a kispályás focimérkõzést négy csapat részvételével, mely a hazaiak gyõzelmét hozta. 1. Váncsod TÁNÓ Kft. 2. Stop Vendéglõ, 3. Móló Navi, 4. Mezõpeterd csapata. A díjakat Szalay Csaba polgármester nyújtotta át. Nagy sikert aratott a berettyóújfalui karatésok bemutatója, csakúgy, mint a Hajdúszoboszlóról érkezett csikósok összehangolt csikós bemutatója.

Szintén nagy érdeklõdés övezte a Debreceni Motoros Baráti Kör „nagyvérû” járgányait.

vényre ellátogatott a térség országgyûlési képviselõje, Dr. Vitányi István, a berettyóújfalui rendõrkapitány, Dr. Lingvay Csaba és Muraközi István, a megyei önkormányzat tagja, Berettyóújfalu polgármestere is.

Az ebéd utáni ejtõzést szolgálta a környék és helyi amatõr csoportok fellépése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!