2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Elkészült az óvoda bõvítéseForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-29 13:26:16
A megnövekedett bölcsõdei igények kielégítése miatt pályázott az önkormányzat a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde bõvítésére. A nyertes pályázat következtében elkészült a bõvítés, melynek projektzáróját a napokban tartották.

Pálfi Anikó a megjelentek elõtt ismertette az elõzményeket, melyekrõl elmondta: a rendszerváltás után megszûnt a bölcsõdei ellátás a városban, ám idõvel törvény írta elõ a tízezer lakos fölötti települések esetében a kötelezõ bölcsõdei ellátás biztosítását, mint önkormányzati feladatot. Az idõközben beindított három csoportszobás bölcsõde kevésnek bizonyult, így az önkormányzat annak bõvítésére és felújítására pályázatot nyújtott be az Észak-alföldi Operatív Program keretében, s nyert 85 százalékos támogatást, 62 millió forint összegben. Az önkormányzat részérõl 3 millió 780 ezer forint önerõt kellett mellétennie.

Egy új csoportszobát alakítottak ki, így a korábbi 36 gyermek helyett 54 gyermeket tudnak felvenni. Pálfi Anikó reményét fejezte ki amiatt, hogy a bõvítéssel hosszú távon sikerül kielégíteni a bölcsõdés korú gyermekek ellátását a városban.

A beruházás keretében új melegítõkonyha épült, megújult az udvar is, 600 négyzetméteren leburkolták, árnyékos játszó udvart alakítottak ki, új bútorokat, játékokat szereztek be, az épületet akadálymentesítették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!