2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
MRK-elnök: 30 milliárddal csökkenhet a felsõoktatásra fordítható összeg jövõreForrás: hirszerzo.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-30 13:39:41
Az MRK elnöke beszámolt arról, hogy értesüléseik szerint a humán területen vannak olyan szakok, amelyeket teljesen meg akarnak szüntetni.

Mintegy 30 milliárd forinttal csökkenhet a felsõoktatásra fordítható összeg a jövõ évi költségvetés tervezete szerint - mondta Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke pénteken Budapesten az Oktatási törvények célegyenesben címû konferencián.

A pénteken és szombaton rendezett HunDidac 2011 - A tanév itt kezdõdik! elnevezésû oktatási szakkiállítás keretében tartott rendezvényen az MRK elnöke beszámolt arról, hogy értesüléseik szerint a humán területen vannak olyan szakok, amelyeket teljesen meg akarnak szüntetni. A humán és a reál mûveltségre azonban véleménye szerint egyaránt szükség van, mint mondta, "nem kell lebecsülni azokat a szakokat, amelyek az életünket elviselhetõbbé teszik".

Bódis József a HunDidac Szövetség szakmai támogatásával a Modern Iskola címû magazin által rendezett eseményen közölte: nem látták még a felsõoktatási törvény koncepciójának normaszövegét, de a kormányzattól ígéretet kaptak arra, hogy ezt még pénteken megkapják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!