2024. április 24. Szerda, György.
 
Idõsek napja MezõsasonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-02 15:02:32
Mezõsas - Ebben az évben is folytatják azt a szép hagyományt a településen, amikor megrendezték az idõsek napját. Október elsején, szombaton került sor az ünnepségre, amikor nemcsak a szép korúakról emlékeztek meg, hanem állampolgársági eskütétel is volt.

Az ünnepség elsõ eseménye a község zászlójának felvonásával kezdõdött a polgármesteri hivatal elõtt.

Ezután a népes ünneplõ közönség átvonult a település sportcsarnokába. A községi ünnepség elsõ részeként az ünnepélyes állampolgársági eskütétel következett. Ezúttal Mezõsas településen huszonnyolcan, Dr. Könyves-Balázsházi Ella polgármester szavai után megilletõdve mondták az eskü szövegét és vehették át az oklevelet, mely az új állampolgárságot bizonyítja.

Ajándékokkal kedveskedtek

Ezután a község polgármestere Dr. Könyves-Balázsházi Ella szólt a megjelent mezõsasi szép korú lakossághoz, majd az ünnepség díszvendége, Dr. Vitányi István, országgyûlési képviselõ is köszöntötte õket. Az ünnepség egyik megható pillanata volt, amikor a polgármester asszony, és a másik díszvendég, Dr. Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, ajándékokkal kedveskedett a községben élõ 50 illetve 60 éves házassági évfordulójukat ünneplõknek. Szabó Elek és neje 60 éve kötöttek házasságot, míg Balogh László és neje, valamint Balogh Sándor és neje 50 éve kötötték össze életüket.

 

Ezután a kerek születési évfordulót ünneplõk köszöntése következett. Köszöntötték:

70 éves Bozsódi Sándort, Kiss Eleknét,

75 éves Hegyi Zoltánnét, Bagdi Lászlót, Fejes Mártonnét, Kiss Dezsõnét

80 éves Lázár Endrénét, Tipanucz Eleket, Kiss Dezsõt, Komáromi Eleket, Furulyás Sándornét, Medgyesi Rezsõt, Vekerdi Józsefnét

85 éves Somi Gyulánét, Nyilas Sándornét, Szabó Eleket, Sarkadi Károlyt, Szepesi Mihálynét és Kõrösi Lajosnét

 

Örvendetes volt tapasztalni, hogy e kis községben milyen sokan büszkélkedhetnek azzal, hogy magas kort érnek meg.

Ezután a község civil szervezetének hölgy tagjai egy gyönyörû keringõt adtak elõ az idõsek köszöntésére.

Az ünnepség ebéddel folytatódott, majd a meghívott zenészek szórakoztatták az idõseket. A tombolahúzás és a nagymama sütije verseny után jó hangulatban beszélgettek, nótáztak a mezõsasi idõsek a jól sikerült rendezvényen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!