2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hajdú-Bihar: Menekülni próbált a cigicsempészForrás: eszaon
Utolsó módosítás: 2009-02-02 10:36:27
A Vám- és Pénzügyõrség munkatársai 01.29-én délután Biharnagybajom és Sárrétudvari települések között próbáltak megállítani egy személygépkocsival közlekedõ magyar férfit.

A sofõr – észlelve az ellenõrzõ pontot – fékezett és visszafordult. Arra nem számított, hogy néhány száz méterre mögötte is van két pénzügyõr autó, akik éppen az ilyen esetekben kényszerítik megállásra a menekülõ jármûveket. Amikor a jármû vezetõje észrevette, hogy ismét pénzügyõri egységekkel találja szembe magát, egy kamion mögé próbált elbújni, majd miután ez sem sikerült egy mellékútra letérve akart elmenekülni. Azt nem tudta, hogy a felkínált menekülõ útvonal zsákutca, amelynek végén a csempész kénytelen volt önmagától lassítani és megállni.

A vám-és pénzügyõrség munkatársai ezt követõen átvizsgálták az autót, amelynek utasterében közel 9000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta (MARBLE) volt berakva.

A több mint 4 millió forint értékû dohányterméket és a szállításra használt gépkocsit a pénzügyõrök lefoglalták, a csapdába csalt sofõr ellen jövedéki orgazdaság bûncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az ügy kapcsán várható bírság meghaladja az 5 millió forintot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!