2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Budapesten köszöntötték a 40. játszóteret!Forrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-09 21:01:28
Az október 6-i ünnepélyes átadó utáni napon Budapesten, sajtótájékoztatón jelentették be a 40. jubileumi játszóteret az Unilever Magyarország Kft. Delikát8 „Fõzzön játszóteret!” címû kampány nyertes játékosa – Nagy Ernõné - és településünk polgármestere – Muraközi István – jelenlétében.

A különbözõ szaklapok, gasztronómiai portálok képviselõi elõtt lejátszották azt a kisfilmet, amely a berettyószentmártoni játszótér átadásán készült, majd Vincze Beáta, az Unilever kommunikációs vezetõje elmondta: az öt éve indult kezdeményezés eredményeként 212 millió forintból építettek eddig játszótereket szerte az országban. Idén Szuhogy, Valkonya, Martély, Egyek, Dág, Kétsoprony, Nagykozár és Berettyóújfalu örülhet a vadonatúj játszóterének.

Farkasházi Réka nagykövet mikrofonhoz szólította Nagy Ernõnét, s arról kérdezte, hogyan sikerült összegyûjteni 319 kg Delikát vonalkódját. A jelenlévõk megtudhatták, hogy a játék meghirdetése óta gyûjtötte Nagyné Viola a vonalkódokat, ám komolyabban csak az elmúlt év óta. A gyûjtésbe sikerült bevonni munkahelyét, az óvodát, az iskolát, az egyházközséget, úgyhogy valódi összefogás eredményeként lettek nyertesek.

Vincze Ottó, volt FTC labdarúgó, szintén nagykövet, arról szólt, miért állt a nemes ügy mellé. Mint fogalmazott, minden a játszótereken kezdõdik, s dõl el: ott lehet összegyûjteni a gyerekeket, s aktív sportolásra késztetni. Az ilyen átadókon gyakran figyel fel késõbbi tehetségekre.

Muraközi István polgármester megismételte: jó volt településvezetõnek lenni elõzõ nap, hiszen ölbe kapták a szép játszóteret, nem kellett pályázni, önerõt felmutatni. Gratulált az Unilevernek, mely egy közösségépítõ játék elindítója és lebonyolítója ezzel a nemes kezdeményezéssel. Az pedig külön öröm, hogy a 40. jubileumi játszóteret éppen a szentmártoniak nyerték meg. Ebbõl az alkalomból Nagy Ernõnének és Berettyóújfalu közösségének oklevelet nyújtott át az Unilever képviselõje.

A sajtótájékoztató után vendéglátás és kötetlen beszélgetés következett. Utóbbiban sztárallûrök nélkül, igen barátságos beszélgetést folytatott a nyertessel és városunk polgármesterével Vincze Ottó, aki tájjellegû ételekrõl érdeklõdött, de nem maradhatott el a foci sem, mint olyan téma, amelyhez mindenki ért…

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!