2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az átmenet nehézségeit kívánják leküzdeniForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-21 12:26:03
Az elmúlt év novemberében kezdõdött, s idén október 31-ig tart az a száz százalékos támogatást élvezõ projekt, amelyet a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása nyert meg, közel 30 millió forint összegben. A projektzárót kedden tartották a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

A kistérség 28 településén oktatási intézményt mûködtetõ településvezetõket, a programban részt vevõ 135 pedagógust Muraközi István polgármester, társulási elnök köszöntötte. A közel egy éves folyamat zárásaként elmondta: a program az egész hátrányos helyzetû kistérség problémáira próbál választ találni, amikor az óvoda-iskola, alsó-felsõ tagozat, illetve az általános iskola-középiskola közötti átmenet nehézségeit kívánja megoldani. – Mindenki jól járt a projekttel – szögezte le az elnök. Ám nem elég vonzó körülményeket biztosítani a gyermekek számára, elhivatott pedagógusok is kellenek ahhoz, hogy az iskolák tartalommal teljenek meg – fûzte hozzá.

A program összegzésére, eredményeinek ismertetésére Csörszné Bagdi Ildikó oktatási referens vállalkozott, aki elmondta: a három munkacsoportban résztvevõ pedagógusok tréningeken vettek részt, s elkészítették azokat az átadó lapokat, amelyek segítségével gyógyírt próbálnak találni az átmenet problémájára. Az átadó lapok személyre szabottan készülnek, kezdve a helyzetelemzéssel, folytatódva a gyermekek magatartásával, szorgalmával, a családi háttérrel, a szülõk hozzáállásával, kitérve az erõsségekre és hiányosságokra. A pályázat hosszú távú eredménye lehet, hogy könnyebb lesz a gyermekek életútját nyomon követni, az esetleges lemorzsolódást megelõzni.

Az elmúlt idõszak tapasztalatairól Vassné Dömötör Rozália, Török Istvánné, Víghné Margittai Csilla, Dani Béla, Tóth Attiláné, Tóth András és Kovács Zoltán számolt be, majd a programban résztvevõk átvették a végzésrõl szóló tanúsítványt.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!