2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Kõvel dobálták az autókat a 42-es számú fõútonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-30 14:55:18
Berettyóújfalu, Földes – Csütörtökön hajnalban Berettyóújfalu Rendõrkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy a 42-es számú fõúton a Földesi utca irányából több személy dobálja az úton haladó gépjármûveket és egy gépkocsit már megrongáltak.

A rendõrök nagy erõkkel a helyszínre siettek, ahol egy 26 éves, és egy 19 éves helyi férfit, testvérpárt igazoltattak, majd elõállítottak a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra.

A két férfi elmondta, hogy velük volt még a cselekmény elkövetésekor két ugyancsak helyi férfi. A négy már felnõtt korú fiatalember, jó heccnek gondolta, hogy öngyújtó kék színû fényével az arra haladó jármûvek irányába világítanak, illetve az útpadkán lévõ kövekkel dobálják a gépkocsikat.

Az egyik elkövetõ meghallgatásakor elmondta, hogy még este elkezdtek iszogatni egy helyi telephelynél, fejenként kb. 1-1,5liter bort fogyasztottak el, amikor hajnalban elindultak hazafelé, egyszer az jutott az eszébe, hogy a nála lévõ öngyújtója kék fényével az arra járó jármûvek irányába világít, majd megtetszett a többieknek is, így mind az négyen szórakozni kezdtek ezzel. Ezt követõen kitalálták közösen, hogy az arra járó jármûvek irányába az útpadkán lévõ kövekbõl is dobálnak. Ezek a kövek kb. 2cm átmérõjûek voltak. A testvérpár a Földes irányából az országhatár irányába közlekedõ tehergépkocsik ponyváját célozták, így kb. 4-5 tehergépkocsit sikerült megdobniuk, kb. 8-10 darab kõvel. Közben a másik két férfi is dobált személygépkocsik irányába is. Nem sokkal késõbb egy autóbusz és egy piros színû Opel Astra is lelassított, majd megálltak a Róka bár elõtt. Ekkor a négy dobáló férfi elindult hazafelé a lakásukra. Megálltak a Viola kisbolt elõtt, amikor két férfi szaladt oda hozzájuk, hogy mit képzelnek, megrongálták a gépkocsijukat, ettõl megijedtek és el kezdtek szaladni a Nefelejcs utcán, amikor nem messze igazoltatták õket a járõrök és elõállították a kapitányságra.

A négy fiatal felnõtt férfi ellen a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény elkövetése miatt indított büntetõeljárást, melyért akár három évig terjedõ szabadságvesztéssel sújthatók.

Rendõrség kéri azoknak a gépkocsivezetõknek a jelentkezését, aki a fenti idõszakban bûncselekmény sértettjeivé váltak, jelentkezzenek a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán vagy telefonon 06-(54) 402-024, 52-53-as melléken.

A közlekedés biztonsága elleni bûncselekmény

184. § (1) Aki közlekedési útvonal, jármû, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztõ jelzéssel, közlekedõ jármû vezetõje ellen erõszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!