2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Veszélyben a mentés és betegszállítás a gázolajár emelkedés miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-31 10:59:07
A gázolajár emelkedése és a jövedéki adó komoly költségnövekedést jelent a betegszállításban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a MBOE.

Mentõk és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) hétvégi taggyûlésén a tagszervezetek aggodalmukat fejezték ki, hogy a gázolajár és ajövedéki adó változások újabb komoly költségnövekedést jelentenek abetegszállításban. Az amúgy is alulfinanszírozott szervezetek így nem képesek a jelenlegi finanszírozási rendszerben, ezt a költségnövekedést az OEP finanszírozásból fedezni. Az MBOE ezért szakmai egyeztetést javasol a rendszer további zavartalan mûködése érdekében. Kezdeményezi, hogy az egészségügyi és a gazdasági tárca tegyen meg mindent annak érdekében, hogy biztosítsa a következõ évi költségvetésben a gázolajár emelkedés kompenzációját. A szolgáltatás akadozása veszélyezteti ez egészségügyi ellátórendszert, hiszen az orvos – beteg találkozók mintegy 20 %-ban a betegszállítók közremûködésével jönnek létre.

Az elmúlt 3 hónapban az MBOE mint szakmai szervezet és az Országos Mentõ Szolgálat (OMSZ) komoly erõfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az egészségügyi tárca által kitûzött szakmai célok megvalósuljanak, növekedjen a hatékonyság és az áttekinthetõ mûködés. Az értékelt idõszak elemzése alapján elmondható, hogy jelen célok részben megvalósultak. A rendszerben lévõ további tartalékok feltárása csak további szoros együttmûködés alapján lehetséges. AzMBOE, az OMSZ és az egészségügyi tárca között ezért a közeljövõben további szakmai egyeztetések lesznek – áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!