2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Egyesélyessé válhat a nõikézi-bajnokságForrás: origo
Utolsó módosítás: 2008-09-05 13:50:45
Két héttel a pekingi olimpia nõikézilabda-tornájának befejezését követõen már a bajnoki pontokért lépnek pályára a legjobb magyar együttesek. Az elõzetes esélylatolgatás gyõri címvédést sejtet, amíg a vetélytársak meggyengültek vagy átalakultak, addig a legütõképesebbnek tartott hazai gárda erõsített. Nem véletlen, hogy Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség fõtitkára is tart attól, a polarizálódó mezõny egyesélyessé válik.

"Jelentõs mértékben meggyengült a Dunaferr anyagi bázisa, a Fradinál is sok-sok gond volt. Úgy tûnik, polarizálódik a bajnoki mezõny, nagyon erõs a Gyõr, de annak örülök, hogy Debrecenben és Székesfehérvárott is ütõképes, jó csapatot próbálnak formálni" - nyilatkozta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség fõtitkára az [origo]-nak.


A sportvezetõ hangsúlyozta, szeretné, ha a hétvégén rajtoló bajnokságot a jó hangulat, a sok nézõ, és millió gól jellemezné.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e a szlovén és osztrák példától, azaz attól, hogy csupán egy jelentõs csapat lesz a nõi bajnokságban, Sinka így válaszolt: "De igen, tartunk tõle, s mindezt nem a gyõriek kárára mondom. Akkor jó egy bajnokság, ha sok-sok csapat tud versengeni az érmekért. Az elõjelek sajnos a mezõny szétszakadására utalnak, de ezek egyelõre csak elõjelek."

Konkoly Csaba, az Audi-ETO vezetõedzõje számíthat legjobbjaira, azaz ott lesz a csapatban az olimpiát is megjárt Görbicz Anita, Pálinger Katalin és Aurelia Bradeanu is.


"Mint ismert, Vérten Orsolya még az olimpián sérült meg, míg az új szerzemény, Gabriela Rotis-Nagy pedig vállmûtétje után rehabilitációs munkát végez. Igaz, ebben olyannyira elõrevan, hogy orvosi javaslatra a héten már megkezdtük az erõsítõ gyakorlatok végzését. El kell mondanom, hogy a játékos a nyáron Szabó Katalin gyógytornásszal és Cseh Zsolt masszõrrel rengeteget dolgozott, hogy mielõbb százszázalékos állapotba kerüljön" - mondta a szakvezetõ a Kisalföldnek.

A lap úgy tudja, kérdéses Hornyák Ágnes játéka is, akit régebb óta gyötör vállsérülés, s nem tudni, elég lesz a konzervatív kezelés, vagy meg kell mûteni.

A bajnoknál távozási oldalon csupán Ana Djokic és Drávai Gyöngyi szerepel. A Kaproncára igazoló szerb beállós helyére Mayer Szabina érkezik vissza Fehérvárról. Érkezik még az ugyancsak kölcsönben Békéscsabán szereplõ Herr Anita, aki balkezes átlövõ révén hiányposzton szerepel, neve már a válogatottnál is felmerült, míg balátlövõként az utóbbi egy évet sérülés miatt kihagyó osztrák válogatott Gabriela Rotis-Nagy igazolt Gyõrbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!