2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Német kamion, görög sofõr, iraki határsértõk ÁrtándnálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-16 15:53:46
  Ártánd, Biharkeresztes, Debrecen – Kedden délután az Ártándi közúti határátkelõhelyen belépésre jelentkezett egy görög állampolgár által vezetett, német honosságú kamion.  

Az ellenõrzést végzõ éber útlevélkezelõ figyelmét felkeltette, hogy a kamion honossága és a sofõr állampolgársága egymástól eltér.

határrendész gyanúját az a körülmény is tovább erõsítette, hogy a szigetelõ anyagot szállító kamion Görögországból Németországba (München) tartott.

Az útlevélkezelõ gyanúja beigazolódott: az átkelõhelyen üzemelõ szívdobbanás érzékelõ és röntgen készülékek a kamionban több személyt érzékelt. Ahatárrendészek által elvégzett alapos ellenõrzés során a kamion alváza és a pótkerék között kialakított rejtekhelyen elbújtatva négy férfi, önmagukat irakiaknak valló határsértõ került feltalálásra.

Egyikük már ájult állapotban volt, így hozzá azonnal mentõt kellett hívni azátkelõhelyre és orvosi ellátásban részesítették. A 16 és 20 év közötti határsértõk, okmányok nélkül akartak a Magyar Köztársaság területére, illegálisan belépni. Az eredményesen végrehajtott magyar-román közös határforgalom ellenõrzésazonban megakadályozta a schengeni területre történõ bejutásukat.

A görög állampolgár sofõrrel szemben embercsempészés, míg az irakiakkalszemben tiltott határátlépés miatt a román hatóságok folytatják le az eljárást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!