2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség 34 tagállam közülForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-18 17:09:27
Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – A nemzetközi Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezet (OCED) tagországai alkotta úgynevezett OECD-térségben nem változott a munkanélküliségi ráta szeptemberben az egy hónappal korábbihoz képest. A 34 tagállam közül csupán kilencben mérséklõdött a ráta, a legnagyobb mértékben Magyarországon.

A szervezet jelentése szerint az OECD-térség munkanélküliségi rátája 8,2 százalék volt szeptemberben. A mutató január óta alig, augusztushoz képest pedig egyáltalán nem változott.

Az OECD közleményében kiemelte, hogy a legnagyobb mértékû – 0,4 százalékpontos – csökkenés Magyarországon ment végbe. A mutató az augusztusi 10,3 százalékról 9,9 százalékra mérséklõdött.

A legnagyobb mértékû – ugyancsak 0,4 százalékpontos – emelkedést Spanyolországban mérték, ott a munkanélküliségi ráta 22,2 százalékról 22,6 százalékra nõtt, ami messze a legmagasabb érték az euróövezetet, az Európai Uniót és az OECD-térséget tekintve egyaránt.

A regisztrált munkanélküliek száma 44,8 millió volt szeptemberben az OECD-térségben, 1,6 millióval csökkent az egy évvel korábbihoz képest, de még így is 10,8 millióval meghaladja a világgazdasági válság elmélyülése elõtti utolsó hónapban, 2008 szeptemberében mért értéket – áll az OECD honlapján megjelent közleményben.

Az OECD havi rendszerességgel közöl munkanélküliségi adatokat. A szervezet a fejlett piacgazdasággal rendelkezõ országokat fogja össze, és a tagállamok gazdasági és szociális politikájának összehangolására biztosít intézményes keretet. Magyarország a rendszerváltás után, 1996-ban nyert felvételt a szervezetbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!