2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Igazgyöngy Alapítvány: sikeres aukció biztosítja a további mûködéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-18 17:20:42
Berettyóújfalu, 2011. november 17., csütörtök (MTI) – Sikert hozott a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Mûvészetoktatási Intézmény budapesti jótékonysági aukciója: a kikiáltási ár háromszorosaként befolyt mintegy 1,5 millió forintból várhatóan a tanév végéig megoldódik a szervezet mûködtetése.

Az Igazgyöngy Alapítvány általános iskolájában a berettyóújfalui kistérségbõl 670 gyerek tanul, 70 százalékuk hátrányos helyzetû, többségében roma fiatal, közülük 250-en mélyszegénységben élnek, halmozottan hátrányos helyzetûek – mondta L. Ritók Nóra grafikusmûvész, az intézmény vezetõje csütörtökön az MTI-t.

Az általa alapított intézmény a diákok oktatásán és személyiségfejlesztésüket szolgáló mûvészeti képzésén túl egyfajta szociális missziót is betölt, ennek elsõdleges célja a családgondozás, a mélyszegénységben élõ gyerekek és családjaik integrációja.

Munkájuk az idei tanévkezdéskor került veszélybe, mert lejárt a korábbi, a finanszírozást segítõ közoktatási megállapodás, amelyet végül az alapító-igazgató lobbizásával ez év decemberig meghosszabbítottak. A még így is bizonytalan második félév mûködését biztosíthatja a szerda esti sikeres budapesti aukció – mondta L. Ritók Nóra.

Az árverésre 41, többségében akril képet vittek el; egy gyermekopera és több roma mese által ihletett alkotásokat. Valamennyi gyermekrajz elkelt, a vásárlók a kikiáltási ár háromszorosát fizették, hozzájárulva az alapítványi iskola további mûködéséhez.

L. Ritók Nóra reményét fejezte ki, hogy iskolájuk állami finanszírozása is megoldódik, és az eddigiekhez hasonló keretek között folytathatják oktató-nevelõ-személyiségfejlesztõ munkájukat a jövõben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!