2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Zarándoklat a tisztelet jegyébenForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-11-29 11:55:24
Dr. Dénes Zoltán atya és az újirázi katolikus közösség kezdeményezésére, a falu alapításának közelgõ századik évfordulója alkalmából november 6-án, vasárnap egynapos zarándoklaton vett részt a közösség 16 fõje – köztük komádiak, magyarhomorogiak is- az õsök nyomában.

Az út elsõ állomása Gyulán volt, ahol rövid megemlékezést követõen megkoszorúztuk Dr. Karácsonyi János püspök, nagyváradi káptalan nagyprépostja sírját, aki 1911. november 12-én , mint dékán-kanonok felszentelte az Újirázon felépítésre került iskolát. A kellemes idõt kihasználva, utunk Újkígyósra vezetett tovább, ahol az Újkígyósért Közalapítvány Elnöke, Harangozó Imre fogadta a csoportunkat. Majd késõbb csatlakozott hozzánk Szebellédi Zoltán polgármester úr is. Az Ipolyi Arnold Népfõiskola gyûjteményes kiállításának megtekintése után koszorút helyeztünk el Antal Ákos „Szûz Mária” gyógyszertára emléktáblájánál, melyet a XX. század elsõ felében alapítottak. Itt még a nap nem ért véget, hisz vártak bennünket az új élmények. Így jutottunk el Orosházára, ahol Laurinyecz Mihály atya, az egyházközösség plébánosa és a közösség képviselõi fogadták csoportunkat igen nagy szeretettel. Itt rövid köszöntõ és Zoltán atya megemlékezése után koszorút helyeztünk el Dr. gróf sárvár-felsõvidéki Széchenyi Miklós sírjánál, aki építette Újirázt. S, kívánsága szerint az általa utolsóként épített orosházi templomban nyugszik a szíve.

Ez a szép nap, új és még újabb ismereteket adott mindannyiunk számára. Az élményekrõl nem is beszélve. A kialakult beszélgetések továbbvitele erõsíti a kapcsolatokat és egymás minél jobb megismerését. Köszönet e kellemes kirándulásért.

Az egyházközösség nevében: Miklós József

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!