2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ledolgozta hátrányát a forint, reggeli szint alá került az euróForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2011-12-01 11:51:48
Tartotta, illetve javított a fontosabb devizákkal szemben elért szerda esti pozícióin a forint csütörtök reggel, utána azonban gyengülésnek indult, majd erõsödött.

11.13 Erõsödés a gyengülés után

Negyed tizenkettõkor 303 alatt járt az euró árfolyama, a frank 246,80, a dollár 224,50 forint volt. Ezt azt jelenti, hogy a kora délelõtt még gyengülõ forint emelkedõre került, a külföldi devizák pedig a kora reggeli szint közelébe vagy az alá süllyedtek.

10.35 Megállt a forintgyengülés

Fél 11 után az euró árfolyama 305 forint körül mozgott, a frank ekkor 248,50, a dollár pedig 226,30 forintba került.

09.33 Az euró 305 fölé került

Fél tíz után az euróért 305,30 forintot kértek a devizapiacon, ez azt jelenti, hogy két óra alatt két forinttal erõsödött a külföldi deviza. A frank- és dollárárfolyam ezzel párhuzamosan több mint 2 forinttal 249, illetve 227,30 forintra erõsödött.

09.17 Picit gyengült a forint

Negyed tíz után az euró 304,80, a dollár 226,50, a frank pedig 248,40 forintnál tartott a devizapiacon.

Csütörtökön számos tényezõ befolyásolhatja a devizapiaci hangulatot. Magyar szempontból fontos a csütörtöki kötvényaukció, ez lesz az elsõ kötvényértékesítés a Moody's leminõsítése óta, az Államadósság Kezelõ Központ 3, 5 és 10 éves papírokat kínál majd eladásra. Az Equilor brókercég elemzõi csütörtöki piaci kommentárjukban azt írták, "a múlt héten arra számítottunk, hogy a bóvli kategóriába kerülés tartós eladói hullámot hozhat a magyar kötvénypiacon, az elmúlt néhány nap tõzsdei mozgásai azonban felülírták a táncrendet". Ettõl függetlenül a szakértõk azt várják, hogy fennmarad az eladói nyomán a piacon, ami hozamemelkedéssel járhat. A hozamemelkedés azt jelenti, hogy a befektetõk magasabb hozam mellett, tehát az állam számára drágábban hajlandóak finanszírozni Magyarországot.

Külföldön a francia és spanyol kötvényaukciók mellett Mario Monti, az Európai Központi Bank elnökének sajtótájákoztatója alakíthatja a befektetõi hangulatot, a jegybankelnök ismertetni fogja az eurózónára vonatkozó gazdasági kilátásokat.

08.23 Enyhén gyengülni kezdett a forint

Lassú gyengülésnek indult a forint, nyolc óta után átlépte az euró árfolyama a 304 forintos határt, majd fél kilenc elõtt a 303,79 forintos szintre tért vissza.

07.50 Erõsödtek az ázsiai tõzsdék

Az ázsiai piacok szerdán lekéstek a nap jó híreirõl - a kínai központi bank, az amerikai Fed és a többi vezetõ központi bank közös likviditásbõvítõ intézkedéseirõl -, így csütörtökön pótolták a lemaradást. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,93 százalékot emelkedett, a többi ázsiai index némelyike pedig még ennél is nagyobb pluszban volt magyar idõ szerint csütörtök reggel.

07.32 Jól tartja magát a forint

Az euró árfolyama 303,19 forinton állt csütörtök reggel fél nyolc után két perccel, a forint ezzel tartotta a szerda este elért szintet, a napközbeni értékekhez képest pedig kissé erõsödni tudott. A svájci frankot ugyanekkor 246,67, a dollárt 225,16 forinton jegyezték, utóbbi érték alacsonyabb a szerda estinél.

A forint további erõsödését fékezheti, hogy a Magyar Nemzeti Bank szerdai kamatemelésének mértéke elmaradt a piaci várakozásoktól (a jegybank monetáris tanácsa ötven bázisponttal, 6,50 százalékra emelte az alapkamatot). Több elemzõ ugyanakkor felhívja a figyelmet a kormány és a központi bank viszonyának javulására - írta elemzõk véleményét idézve csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!