2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Karácsonyi készülõdés KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-12-04 17:35:33
  Körösszegapáti – Egyre több helyen és többen gondoskodnak arról, hogy a településeken a közelgõ ünnepek hangulatát fokozzák különbözõ kültéri díszítésekkel. Ezzel is ráhangolódnak az ott élõk a szeretet és a béke ünnepére.  

Így van ez Körösszegapátiban is. A település központjában a református templom bejárata mellett három méter magas fenyõfát állítottak fel, melyet Pénzes Viktor ajándékozott a református egyháznak.

 

A helyi általános iskola harmadik osztályos tanulói Drágulyné Teberán Mária tanítónõ vezetésével karácsonyfadíszeket készítettek és elhelyezték azokat a fenyõfán.

 

Pántya Péterné irányításával, Vmirjánckiné Nádasdi Margit segédletével elkészült a karácsonyi betlehem, melyet a református templom bejárata mellett állítottak fel. Az elkészített alakok, Mária, József, a három királyok (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) és a pásztor fogják közre a kis Jézust az istállóban.

Több héten keresztül láthatják az arra járók a közelgõ ünnep mindkét jelképét.

Sor került a település fõutcáján a világító díszek elhelyezésére is. A villanyoszlopra kirakott díszek sötétedéskor gyúlnak fel és jelzik a település lakóinak és az átutazóknak, hogy közeleg az ünnep.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!