2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Biharban még tart a síszezonForrás: beol
Utolsó módosítás: 2009-02-10 16:03:56
Az idei síszezonnak koránt sincs vége. Aki kedvet kapott a téli örömökhöz és az utolsó pillanatban keresi a megoldást egy néhány napos sítúrához többnyire a környezõ országok valamelyikében köt ki. A másik megoldás a hazai hosszúhétvége valamelyik síparadicsomban.  Egy-egy napos téli kikapcsolódásért sokan járnak át megyénkbõl Romániába.

 Mielõtt útnak indulnánk a Bihari-hegységbe érdemes a webkamerák segítségével meggyõzõdni arról, alkalmas-e a hó síelésre. A határtól mintegy 150 kilométerre található Aranyos-völgyben két felvonós pálya mûködik.

Az utazás költsége tízszemélyes kisbusszal fejenként 1500 forint, de ha csak ketten ülnek egy autóban, akkor is legfeljebb 4000 forint személyenként. A rövidebb felvonó használatáért 2 lejt (130 Ft), a hosszabbért 5 lejt (330 Ft) kérnek.

A haladó síelõk számára rossz hír, hogy bérletet nem lehet váltani, viszont adnak gyerekkedvezményt. A kezdõ, illetve középhaladó szinten lévõk akár 5000 forintból jól érezhetik magukat az egynapos sítúrán. Aki sokszor felvonózik, 10 ezret is elkölt. A szomszédos országok közül még mindig Ausztria a legdrágább, bár Szlovénia is kezd feljönni — nem csak árban, de minõségben is.

Hazánkban jelenleg az eplényi síközpont, a mátraszentistváni felsõ pályák, illetve a visegrádi Nagyvillám üzemel. Hatnapos bérletet csak Eplényben kínálnak, de a többi szolgáltató is nyújt kedvezményeket a hosszabb idõre maradóknak.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!