2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Emelkedõ közszolgáltatási díjakForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-12-20 15:26:09
Idei utolsó testületi ülését tartotta Berettyóújfalu képviselõ testülete. A napirendi pontok tárgyalása elõtt Muraközi István polgármester az önkormányzat nevében elbúcsúzott a Berettyó Tv nyugdíjba vonuló stúdióvezetõjétõl, Kari Sándortól, akinek közszolgálati pályája november 30-án zárult le. A megajándékozott operatõr köszönetet mondott egykori s jelenlegi kollégáinak az együtt töltött közös munkáért.

Mint ahogy minden év utolsó testületi ülésén, az idein is a képviselõ testület tárgyalta a közszolgáltatások díjainak 2012. évi alakulását. Ennek értelmében a Hajdú Volán helyi menetrendszerinti, illetve az autóbusz külön járatok díjszabására vonatkozó napirendet. Eszerint a menetjegyek 10, a bérletek 9 százalékkal növekednek január elsejétõl.

A szilárd hulladékkezelés díja 2012. január 1-tõl – figyelembe véve az üzemanyagárak nagymértékû emelését – 5 százalékkal lesz magasabb az elõzõ évinél.

A temetõi szolgáltatások is növekednek, csekély mértékben, két százalékkal.

A víz és csatornadíjak sem maradnak változatlanok: a víz 3,96, míg a csatornadíj 4,75 százalékkal emelkedik. A szennyvízszippantás, ami kb. 90-100 ingatlant érint, 4,75 százalékkal kerül többe jövõre.

A továbbiakban elfogadta a testület a jövõ év elsõ félévi munkatervét. Módosította a testület a közbeszerzési szabályzatot a törvénynek megfelelõen.

A képviselõk beszámolót hallgattak meg és fogadtak el a kötvény 2011. évi felhasználásáról. Zárt ülésen döntöttek az Erdélyi Gábor-díj odaítélésérõl. A díjat 2012 januárjában, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendõ gálaelõadás keretében adják át.

Balázs József képviselõ írásbeli kérdést intézett a polgármesterhez a Hajdú utca aszfaltozásával kapcsolatban. Muraközi István válaszában elmondta: a városnak egy forintjába sem került a kivitelezés, mivel annak teljes költségét az ott lakók adták össze.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!