2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Máig sincs fûtés Körösszakál iskolájábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-07 15:33:01
Körösszakál – Mintha hiába foglalta volna az Országgyûlés törvénybe, hogy a szolgáltatók január 1-jétõl a fûtési szezon végéig nem kapcsolhatják ki az oktatási intézményeket az ellátásból, a körösszakáli általános iskolában továbbra is hideg van.

A GDF Suez Zrt. – amely a bihari településen illetékes – jogászai szerint ez a törvénymódosítás visszamenõleg nem érvényes – mondta Samók Gyula polgármester. Márpedig Szakált még tavaly kikapcsolták az ellátásból. Többszor megírtuk, hogy az önkormányzati társulásban mûködtetett nemzetiségi általános iskola állami támogatása két éven át lényegesen elmaradt attól, amire a korábbi kormány kötelezettséget vállalt. Emiatt – egyebek mellett – felgyûltek a kifizetetlen számlák.

A Napló némi segítségnyújtás gyanánt decemberben – a Rotaryval együttmûködve – gyûjtést kezdeményezett az iskola javára. Erre a számlára kerekítve mintegy 47 ezer forint érkezett. A kormány azonban az év végi keretbõl több jogcímen 30 millió forintott juttatott a településnek, ami megkönnyíti az adósságok, hitelek, köztük az elmaradt fûtésszámlák rendezését.

Samók Gyula terve szerint a jövõ héten várhatóan újra fûtenek az iskolában. Vitányi István országgyûlési képviselõ határozottan kijelentette, hogy a GDF Suez Zrt. rosszul értelmezi a jogszabályt: a fûtési moratóriumot azért alkották, hogy január 1-je után ne legyen hideg iskola.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!