2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Az õszinél várhatóan nehezebb tavaszi idény vár az MVFC Berettyóújfalu csapatáraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-07 16:01:39
Futsal. Megkezdõdik hétfõn a férfi élvonalbeli futsalbajnokság következõ felvonása, az alapszakasz tavaszi idénye. Az MVFC Berettyóújfalu remek helyzetbõl várhatja a bajnokság folytatását, hiszen õszi teljesítményének köszönhetõen a tabella élén telelt.

A Mezei-Villnél decemberben is csak az ünnepek alatt pihentek, egyébként készültek a csapatra váró feladatokra.
– Nem volt semmi gond a felkészüléssel, mindenki egészséges, bár kissé fáradt, hiszen keményebb munkát végeztünk, ami a hosszú távú célok érdekében volt szükséges – árulta el a Napló érdeklõdésére Turzó József, az MVFC vezetõedzõje. Hozzátette, a hétfõi elsõ mérkõzésen azért nem lesz probléma ezzel.
A téli szünetben két játékos érkezett Berettyóújfaluba, Togoi Victor, valamint fél évre az Armadától kölcsönbe Szécsi Barna. Szintén ketten távoztak: Póta Balázs és Nagy Roland.

 

Idegenbeli rangadók

A korábban szalagszakadást szenvedett két játékos közül Nagy Tamás – aki a szezon végén már pályára léphetett – egyelõre napi egy edzésen vesz részt, mivel az izomzata a vártnál kissé lassabban fejlõdik, Rábl János pedig ugyancsak a csapattal tréningezik. Közülük Nagy már szerepelhet meccseken, Ráblnak azonban egyelõre nem engedték az orvosok a játékot – tudtuk meg Turzó Józseftõl.
A szakember a célokról szólva elmondta: szeretnének az elsõ négy helyezett között maradni, ami nem lesz könnyû feladat. – A Colorspectrum Aramis a két ünnep között is edzett, nagyon szeretnének már bajnoki döntõt játszani, és ennek érdekében mindent megtesznek. A Rába ETO megõrizné bajnoki címét, a Barcelonából igazolt edzõt, s eddig egy – portugál válogatott – játékos érkezett Gyõrbe. Ez a két együttes a fõ riválisunk, s szeretnénk felvenni velük a versenyt.
Ugyanakkor a tavasz jóval nehezebbnek ígérkezik, mint amilyen az õsz volt – figyelmeztetett Turzó József. – Az összes rangadót idegenben játsszuk. Itthon eddig százszázalékos a teljesítményünk, idegenben azonban veszítettünk pontokat.

 

Készségszinten

A fiatal mester folytatta azt a munkát, amelyet nyáron megkezdett az alakulatnál, s mint megjegyezte, a taktikai sémába illõ játékosokat igazoltak a szünetben. – Remélem, a sok elvégzett munka eredménye minõségi fejlõdés lesz, és sokkal eredményesebbekké válunk. Bízom benne, hogy a játékosok készségszintre emelik mindazt, amit eddig gyakoroltunk.
A gárda a rajt elõtti utolsó héten napi két – a hét végén már csak napi egy – edzéssel készül a pontvadászat következõ szakaszára, s mint kiderült, kiváló a hangulat a csapatnál. – Jót tett az, hogy az elsõ helyen töltöttük a telet, s ráadásul a két érkezõ játékos is ismerõs volt az együttesnek.
Hétfõn a tabella ötödik helyén álló Gödöllõi Bikák alakulata látogat a bihari városba.
– Nagyon nehéz mérkõzésre számítok, Gödöllõn sok a rutinos, volt válogatott játékos, s a tõlünk télen távozó Nagy Roland is õket erõsíti immár. Az utolsó fordulóban pedig megszorították az Aramist is. Ennek ellenére természetesen szeretnénk nyerni, remélem, bizonyítjuk, hogy jobbak vagyunk – bizakodott Turzó József.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!