2024. április 19. Péntek, Emma.
 
2009-es pocsaji álmok és vágyakForrás: eszaon
Utolsó módosítás: 2009-02-16 11:00:05
Hajdú-Bihar - Pocsaj 2009-ben fõtér-rekonstrukcióra, útfelújításra és kultúrház építésére pályázik.

Bár a 2008-as év nagyon nehéz volt a települések számára, Pocsaj önkormányzatának ennek ellenére sikerült megõriznie a fizetõképességét, nem vett fel hitelt, sõt, kifizette korábbi tartozásait és még némi tartaléka is megmaradt az elõzõ évrõl -tájékoztatott Kecskés Gyula, Pocsaj fideszes polgármestere.

A 2008-as sikeres pályázatokkal kapcsolatban a település vezetõje elmondta: támogatás révén az óvodát, a polgármesteri hivatalt és az orvosi rendelõt is sikerült akadálymentesíteni, melyre összesen 28,5 millió forintot nyertek.

Kecskés Gyula az idei év egyik legnagyobb problémáját a normatív támogatások megvonásában látja, ami a települések számára komoly nehézségeket jelent. Mindezek ellenére a polgármester bizakodva tekint 2009-re. Mint mondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hitelfelvételt elkerüljék és a lehetõségekhez képest a település tovább fejlõdjön.

A 2009-es fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester elmondta: Pocsaj ebben az évben is megpályázza a község egyik leghosszabb utcájának felújítását, ugyanis 2008-ban nem nyert támogatást az Árpád utca 230 millió forintos korszerûsítésére. A tervek között szerepel a település fõtér-rekonstrukciója is, melyre támogatást a LEADER program forrásaiból remélnek.

A 2800 fõt számláló település legnagyobb álma egy olyan rendezvénycsarnok, melyben Pocsaj kulturális rendezvényeit megtarthatnák, ugyanis jelenleg egy vegyes használatú tornaterme van a községnek.

- Pocsaj gazdag kulturális élettel rendelkezik, nagy szükségünk lenne egy olyan épületre, ahol teret tudunk adni programjainknak. Lehet, hogy hiú ábrándnak tûnik ez a pályázat, de megpróbáljuk -fogalmazott Pocsaj polgármestere.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!