2024. április 24. Szerda, György.
 
Megújult az Orbán Balázs térForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-09 09:55:58
A 2012-es év elejére elkészült a Gróf Tisza István Kórház elõtti Orbán Balázs tér rekonstrukciója is. Az ünnepélyes átadó január 6-án volt.

 

Az alpolgármestert, az önkormányzati képviselõket, a kivitelezést végzõ cég képviselõit, Pete László orvos-igazgatót, Kun József gazdasági igazgatót Muraközi István polgármester köszöntötte. A település elsõ embere kiemelte: monstre ünnepélyes átadók részesei lehetünk mostanság, hála a városban végbemenõ fejlesztéseknek. A polgármester felsorolta a tavalyi városnap óta átadott beruházásokat, s kitért az Orbán Balázs tér felújításának szükségességére. Elmondta: méltó körülményeket kívánnak biztosítani a kórház mintegy 800 dolgozójának, valamint a 29 településrõl érkezõ, az egészségügyi ellátást itt igénybe vevõ több ezer betegnek, látogatónak. Ezért is pályáztak a leghátrányosabb helyzetû kistérségek számára kiírt önkormányzati utak fejlesztésére, s nyertek el mintegy 126 millió forint vissza nem térítendõ európai uniós támogatást, amihez ötszázalékos önkormányzati önerõt nyújtottak.

A beruházás eredményeként 632 méter hosszú útszakasz újult meg, elkészült 64 parkoló, plusz 4 mozgáskorlátozottak számára kialakított parkoló, de biztonságosabbá vált a buszforduló is a kórház elõtt. A polgármester végül köszönetet mondott a kivitelezõknek, az ott lakóknak és dolgozóknak azért a türelemért, amelyet tanúsítottak az építkezés ideje alatt, majd Muraközi István, Pálfi Anikó és a környék két önkormányzati képviselõje – Nagy László és Tisóczki József – átvágta a nemzeti színû szalagot.

Nyírõ Gizella

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!