2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fél évig ingyen kaphatnak albérletet a kilakoltatott családokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-13 12:41:36
Debrecen – Amilyen aktívan kapcsolódott megyénk és a keleti országrész a református egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány közös albérlet-támogatási rendszeréhez a múlt év végén, olyan hamar lelohadt a lelkesedés.

Legalábbis az alapítvány sajtófelelõsének, Gilicze Rékának a szavaiból ez derül ki. Emlékezetes, a december elsõ felében a kilakoltatott családoknak meghirdetett országos Mentõöv programban felajánlott 10 lakásból kettõ Borsodban, egy pedigHajdú-Biharban várta a rászorulókat. Egy hajdúszoboszlói lakos például öt teljes évre ingyen engedte át lakását. Az igénylõk között pedig 3 család volt hajdú-bihari.

Országos várólista

Újabb érdeklõdésünkre a sajtófelelõs elmondta, a rendelkezésre álló 10 millió forintból mintegy 20 család elhelyezést tervezték, de már összesen 48 jelentkezett, és 32 felajánlás érkezett. Mivel a féléves ingyen albérletre családonként félmillió forintot szántak, viszont volt aki ingyen vagy jóval kevesebbért átadta a lakását, még többen élhetnek a lehetõséggel. Megyénkbõl nem jelentkezett újabb család, és felajánlás sem érkezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!