2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Állampolgársági eskütétel KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-16 09:38:44
Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, fõleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.

Az összegyûltek a helyi kultúrházba vonultak, ahol a Juhászné Szónya Aranka anyakönyvvezetõ köszöntötte az eskütételre érkezõket és a vendégeket.

Tarsoly Attila polgármester szavaira mondták el az esküt, majd átvették a magyar állampolgárságot igazoló okiratokat.

Kedves és megható eseménye volt az ünnepi alkalomnak, amikor a Nagyváradról érkezõ Földesi Pál – aki már az elmúlt évben magyar állampolgár lett – köszöntötte az eskütevõket.

Kedves szavakkal köszöntötte társait, barátait. Elmondta: kedveseim hazaérkeztünk! Sok – sok év elmúltával hivatalosan is magyarok vagyunk. Gondolatát Antoine de Saint Exupery francia költõ Fohász címû versével tette még emlékezetesebbé. A meghatódott emberek tapssal köszönték meg szavait.

A harminchat fõ fogadalmat tevõk zöme Nagyváradról érkezett, elmondták a település melletti szimpátia után jelentkeztek a hivatalnál.

Nagy Tibor négy tagú családjával aki az elmúlt években több határ menti település közül választották Apátit, ahol házat vásároltak.

Jeremiás Sándor nagyszülei származási helyén tették le az esküt Fugyivásárhelyrõl.

Örvend település polgármesterének javaslatára adta be kérelmüket Mérei János negyed magával.

A legmesszebbrõl Ruja György és felesége érkezett, õk Marosváráshelyrõl jöttek az eskütételre és az okmányok átvételére. Nekik sem ismeretlen ez a település, mert fiuk és felesége Körösszegapátiban élnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!