2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közeleg a váll-lapos õsbemutató PüspökladánybanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-16 09:53:00
Püspökladány - Új év, új film. Tavaly alakult meg az a filmes alkotóközösség, mely a 84 éves világrekorder sakkmester, vitéz Sinka Brigitta életét dolgozta fel „A Tábla Királynõje- 10.000 játszmával a csúcsig” címmel.

Hamarosan bemutatják a Független Nemzeti Filmalkotók Közössége legújabb alkotását, a „Vállapos sportolók – A Magyar Honvédség” dokumentumfilmet, melynek hajdú-bihari vonatkozása is van.  – A film a Magyar Honvédség és a sport mindenkori szoros kapcsolatát dolgozza fel.

A honvédség állományából számos olimpiai, világ-és európa bajnok került ki az elmúlt évtizedek során: elég, ha csak Varga János ezredes olimpiai bajnok birkózóra, Kárpáti Rudolf vezérõrnagy 6-szoros olimpiai bajnok vívóra, vagy éppen a legendás „száguldó õrnagyra”, Puskás Ferencre gondolunk – említette a film producere, Nagy Sándor István. – Az alkotók a haza és a nemzet egyenruhás szolgálata iránti csodálatukból és elkötelezettségükbõl vállalták önként a film elkészítését. A forgatás feltételeinek megteremtésében jelentõs segítséget nyújtott a Honvédelmi Minisztérium, mely kezdetektõl partnerként segítette a film létrejöttét.– A szereplõk õszintén mesélnek katonai és kiemelkedõ sportpályafutásukról. A filmbõl kiderül, hogyan lesz egy katonából élsportoló és hogyan teremt ehhez kedvezõ feltételeket a Magyar Honvédség.

A honvédelmi vezetõk között is szép számmal akadnak, akik aktív, kiemelkedõ sportolók, vagy tevékenységükkel jelentõsen támogatják a honvéd sportolókat – tette hozzá Tolvaj Hajnalka, az alkotás püspökladányi kötõdésû asszisztense.

Néhány név a szereplõgárdából:
- a tiszalöki születésû dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Wing Tsun Kung-Fu 4. fokozatú mestere;
- dr. Szarka Gábor ezredes (dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter kabinetfõnöke), a Budapesti Honvéd sportegyesület Kosárlabda-szakosztály társadalmi elnöke
- Márton Zsolt õrnagy, labdarúgó játékvezetõi asszisztens, az országos keret tagja, a Kinizsi Honvéd sportegyesület elnöke;
- dr. Zöllei Zoltán ny. alezredes, közelharc-kézitusa szakértõ, szakosztályelnök;
- Kassai Viktor FIFA-játékvezetõ;
- Kõvágó Zoltán százados, az athéni olimpiai ezüstérmes diszkoszvetõje, a 2012-es londoni olimpia magyar reménysége;
- Martinek János ny. õrnagy olimpiai bajnok öttusázó;
- Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, országgyûlési képviselõ, Gyõr polgármestere.

film narrátora Sinkovits-Vitay András, a legendás Sinkovits Imre fia, akit fõként szinkronszerepeibõl ismerhet a közönség (Gyûrûk Ura trilógia-Boromir, X-Men trilógia-Farkas, Jóbarátok sorozat-Chandler). Az ominózus alkotás elõzetese a legnépszerûbb videomegosztó portálon megtekinthetõ a „Vállapos Sportolók – Trailer” szavak beírását követõen. A film egy sorozat elsõ része, az alkotók szeretnék elkészíteni a folytatást is, ami a Magyar Rendõrség vállapos sportolóit helyezné elõtérbe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!