2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A csökmõi zenekarral nyitottakForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2012-01-16 13:34:06
A magyar kultúra ünnepe alkalmából immár tizenkettedik éve szervez több mint egyhetes rendezvénysorozatot a Megyei Népfõiskolai Egyesület és a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége. A programok Hajdú-Bihar megye több településén és Nagyváradon zajlanak.

A kulturális rendezvényláncot január 14-én a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje indította a nagyváradi Ady Endre Líceumban. A Döge Csaba karnagy által vezetett zenekar nagy sikert aratott a magyar indulókból, zenedarabokból összeállított mûsorukkal. A rendezvényt Dr. Fleisz János egyetemi tanár, a BINCISZ elnöke és Porkoláb Lajos, a Megyei Népfõiskolai Egyesület elnöke nyitotta meg. Tóth Sándor, a  csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti iskola munkatársa konferáló szövegbõl a jelenlévõk sok mindent megtudhattak a zenekarról, a zenekart fenntartó intézményrõl és Csökmõrõl.

 

A rendezvénysorozat január 24-én zárul, ám addig naponta lesznek színvonalas programok Derecskén, Berettyóújfaluban, Biharkeresztesen, Csökmõn, Földesen, Bihartordán és Nagyváradon.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!