2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓLForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-02-22 10:14:41
ÉLETKÉP CIGÁNYOKKAL- Buszra vártam a minap. Rajtam kívül csak két férfi állt ott három gyerekkel és két kutyával. Éppen  a csapból is folyó "cigánykérdésen" töprengtem. Eszembe jutott, hogy amikor decemberben leírtam a blogomban egy postai jelenetet, ami a cigányok viselkedését mutatta be, több negatív kritikát is kaptam.

Hogy nem szabad általánosítani, meg hogy a magyarok is tudnak illetlenül, bunkón viselkedni, meg esélyegyenlõség, meg álljunk mi másképp a cigányokhoz, tanítsuk meg õket erre-arra, segítsünk nekik. Emlékszem, akkor el is gondolkodtam rajta, hogy hol kéne kezdeni az átformálásukat, az elfogadható viselkedésre való nevelésüket.


Na, szóval éppen ezen gondolkodtam, amikor a két férfi - mivel unták a várakozást - elindult a fõút kellõs közepén zsebredugott kézzel, köpködve, hangosan beszélgetve a piac irányába. Közel van a piac a buszváróhoz, gondolták még szétnéznek  a busz érkezéséig. A három gyerek ott maradt, a két kutya meg ingázott a gyerekek és a férfiak között, persze jó néhány autóst megzavarva a közlekedésben. Az egyik autóst mégsem a kutyák zavarták igazán, hanem a két férfi, akik közül az egyik majdnem a kocsi elé fordult bámészkodás közben. A sofõr kiugrott, és ingerülten elmagyarázta, hogy inkább a járdán kéne mászkálni, nem egy forgalmas fõúton. A két férfi fittyethányt rá.

 

Kis idõ múlva azonban visszatértek a buszmegállóhoz. A legkisebb gyerek elkezdett keseregni, hogy szegény kutyákat mindjárt elüti valami. Az apja megnyugtatta, hogy mindjárt hazaküldi õket. Odahívta kedvesen a kutyákat, megsímogatta õket, majd hirtelen, váratlanul akkorát rúgott beléjük, hogy abba nem csak az állatok szédültek bele, de én is, meg az aggódó kisgyerek is. Az apa nevetve meg is magyarázta, hogy így kell ezt csinálni, ettõl majd hazamegy a büdös dög. A két nagyobb gyereken látszott, hogy a szemük se rebben ilyesmi láttán, de a legkisebb még kétkedve nézett hol a kutyákra, hol az apjára. Majd egy-két év múlva már õ sem csodálkozik.

 

A kutyák persze nem mentek haza. Továbbra is ott ólálkodtak gazdáig körül, mert ilyen a kutyahûség. Lassan a busz is megérkezett. Felszálltunk, és én tovább gondolkozhattam azon, hogy bár tényleg vannak magyarok között is olyanok, akik nem tudnak viselkedni, akiktõl  nyilvános helyen igyekszik az ember lehetõ legtávolabb állni, de ahol a cigányok megjelennek, ott szinte mindig történik valami. Társaságukban azonnal megjelenik a hangos beszéd, köpködés, kötekedés, a szabályok áthágása,az erõfitogtatás, és az agresszió. És ezt a mintát adják át utódaiknak is.

 

Hozzászólások
Beküldte: J.N.L. (2009-02-28 16:57:36)

Edkó ! Milyen rend tevésre gondolsz a GÁRDA részérõl? Elõször is a Gárda portáján kellene rendet tenni!! A szeghalmi "iskolai kefélés" kapcsán leírtam,hogy hogyan kellene elkezdeni a "rend csinálást"!! Még így is rá menne 1-2 generáció!!!! Az nem megoldás,hogy minden cigány mellé álítsunk egy rendõrt!!! Az sem,hogy munkatáborokat hozzanak létre...munkakerülõknek!! Ez mind mind visszaélésre adna lehetõséget.

Beküldte: Edkó (2009-02-28 15:14:09)

A Magyar Gárda kellene minden településre,és meg próbálna rendet tenni.Mert úgy nézki,hogy lassan mi leszünk a "kissebség"(magyarok)és nem a cigányok.Probálunk rendben,tisztán,jól élni,és nekünk nincs jogunk.De ÕK piszkosak,putrinak sem mondható a "házuk",büdössek(akinek nem inge nem veszi magára),és nekik minden jár,meg mindenhez joguk van.

Beküldte: Evettke (2009-02-27 13:52:57)

A "komi"-nak teljesen igaza van, meg kell nevelni azt büdös kutyát, tudhatná hogy õ nem szállhat fel a buszra, és pénze sincs jegyre, miért nem maradt otthon?!

Beküldte: J.N.L. (2009-02-23 08:15:36)

Húúú! Komii,de "színes" a hozzászólásod....úgy értem szószerint!!! Egyébként IGAZAD VAN!!!

Beküldte: komi (2009-02-22 23:24:41)

KEDVES ANDREA! Ön hiába tépelõdik és gondolkodik ilyen dolgon! Nekem meggyözõdésem a dologról,hogy a normális elfogatható életformára és viselkedésre nagyon nehezen vagy egyeltalán nem nevelhetõek!!!  ÕK ILYENEK  VOLTAK ÉS SAJNOS, HOGY ILYENEK MOST!!! DE MAJD MILYENEK LESZNEK???????????  TERMÉSZETESEN KINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA! A  VÉR NEM VÁLIK  VIZZÉ!!!

Beküldte: J.N.L. (2009-02-22 18:23:54)

És még szerencsés is...kedves Andrea,mert nem önbe rugott a kissebbségi !! Annak sem lett volna nagyobb visszhangja...sõt,még így,hogy kutyáról van szó...még talán az álat védõk felhürdülnek!!! Sajnos,ha egy Magyart megfélemlítenek,megaláznak arra nem mozdul meg egy szervezet sem,mert még nincsenek Magyart védõk...csak álatot védõk!!! Innen üzenem a "NÉGY MANCS" nevû "paraszt-nyuzóknak",hogy nem a Magyar libamájjal kellett volna foglalkozni...ha csak nem felbérelték õket erre,hanem a cigány lakta településeken elkövetett kutyakínzásokkal !!! Megszüntetni a cigány-gettókból kiözönlõ kóborkutya utánpótlást...az lenne az álatvédelem!!!!! Végül is az a nevük is,hogy "NÉGY MANCS"...nem pedig "lúdtalp" !! Ebbõl is látszik,hogy ezt a libamáj dolgot késõbb vették fel a programjukba...jó pénzért !!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!