2024. április 24. Szerda, György.
 
Juhász Erzsébet, a híres furtai hímzés tervezõje és rajzolójaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-13 09:19:35
Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

Õ volt a gyönyörû furtai motívumok tervezõje, rajzolója, általa lett híres a furtaihímzés, mely a magyar népi hímzések közt méltó helyen szerepel.

Minden hétfõn összeülnek az ügyes kezû lányok, asszonyok és készítik a szebbnél szebb hímzett darabokat. Az elnök Csordásné Erika, a szakmai munkát Varga Erzsébet és Bíró Miklósné végzi, köszönet nekik érte. Két nagyon szép kiállításonvagyunk túl, a harmadik éppen most, február 29-ig láható a nagyrábéi Kossuth LajosMûvelõdési Házban.

A polgármesteri hivatal biztosít fûtött termet az egyesületnek. A kör összefogja aciterázni tanuló fiatalokat és a régi citerazenekar néhány tagját, akik szorgalmasan segítik elõbbieket. Van igény a citeraszóra, mind a diákok, mind a többi helyi körében, sõt a határon túliak is érdeklõdnek.

Remek helyi tánccsoportunk is van, akik a meghívások alkalmával és a helyi rendezvényeken is sikerrel szerepelnek (vezetõjük Nagy László).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!