2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Így változik a teljesítménybér és a mûszakpótlék az új Mt. szerint Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-22 11:37:36
Nem csak idõbérben, hanem teljesítménybérben, illetve az idõ- és a teljesítménybér összekapcsolásával is meg lehet állapítani a munkavállaló tényleges díjazását. Az új munka törvénykönyve (Mt.) meghatározza a teljesítménybér fogalmát, illetve rendelkezik arról, miként határozhatja meg a bérezés alapját a munkáltató július elsejétõl.

Az a díjazás minõsül az új Mt. szerint teljesítménybérnek, ami a munkavállalót kizárólag a számára megállapított teljesítménykövetelmény elérése alapján illeti meg. Nem tekinthetõ teljesítménybérnek például a munkáltató eredményességétõl függõen meghatározott olyan díjazás, ami nem képezi a távolléti díj alapját.

 

A teljesítménykövetelményt, ami a teljesítménybérezés alapja, a munkáltató jogosult megállapítani. Eközben olyan eljárást kell alkalmaznia, amely objektív mérésen, számításon alapul, és kiterjed a rendes munkaidõben történõ száz százalékos teljesíthetõség vizsgálatára is. A meghatározás során tekintettel kell lenni a munkavégzés, a munkaszervezés, valamint az alkalmazott technológia körülményeire, illetve sajátosságaira is.

 

Teljesítménybérezés esetén a teljesítménybérrészt úgy kell meghatározni, hogy a teljesítménykövetelmény száz százalékos teljesítése esetén a munkavállaló munkabére legalább a minimálbért elérje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!