2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Télbúcsúztató iskolai farsangot rendeztek KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-04 15:25:05
  Körösszegapáti – Több éves szünet után ismételten volt farsang a település iskolájában.    

Az iskola diákönkormányzatának kezdeményezésére került megszervezésre az iskolai farsang. A régi farsangok hangulatát már csak a jelmezbemutató és a tombolasorsolás idézte meg. A farsangot a diákönkormányzat tagjai szervezték, készítették a plakátokat és a kultúrház, valamint az iskola épületének, tantermeinek farsangi hangulatot árasztó dekorációját. A munkájukat nagy lelkesedéssel irányította és segítette a diákönkormányzatot segítõ pedagógus Pintye Edit.

A rendezvényt anyagilag Vad Erzsébet az iskola igazgatója támogatta. A jutalmakat, a tombolatárgyakat a diákönkormányzat szerény költségvetésébõl finanszírozta. A tanulóknak mintegy harmada öltött valamilyen jelmezt, akik bemutatkoztak a közönségnek. Voltak többen olyanok, akik a jelmezük mellett még szereplésükkel is szórakoztatták a megjelenteket.

Amíg a zsûri értékeltek a látottakat, addig tombolasorsolás következett.

Vad Erzsébet az intézmény igazgatója elmondta, hogy dicséretes volt a jelmezeket készítõ gyermekek leleményessége. Tapasztalni lehetett, hogy a különbözõ médiák mennyire befolyásolják a jelmezek témáját.

A legszebb jelmezt az alsó tagozatosok között Mezõ Orsolya készítette, õ volt a virágárus lány, míg a felsõsöknél Miczura Karolina a hercegnõ jelmezével gyõzött.

Legötletesebb a kicsiknél a Törp Pilla jelmeze volt Bere Csilla, a nagyoknál pedig Party mama jelmez viselõje Lakatos Bálint.

A legmulatságosabb jelmezt az alsósoknál Litauszki Márton Bence, a felsõben Eszenyi Imre készítette. Érdekes színvolt volt az iskolai farsangnak, hogy néhányan a pedagógusok közül is jelmezt öltöttek. Végezetül pedig minden tanuló ajándékot kapott, melynek nagyon örültek. Többen meg is jegyezték ezért érdemes volt jelmezbe öltözni.

Szintén a tanulók javaslatára karaoke bemutatót is trendeztek. A gyermekek elõre jelezhették, hogy egyénileg, vagy csoportosan akarnak fellépni és melyik számot szeretnék elénekelni.

A gyermekek szereplését a megjelent nézõközönség nagy tetszéssel fogadta és tapssal jutalmazta. A most megrendezett iskolai farsang sikere is jelezte, gyermekeknek és pedagógusoknak egyaránt, hogy a késõbbiek folyamán is érdemes hasonló összejövetelek megtartásáért fáradozni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!