2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Koszorúzás az AranybanForrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-07 10:40:03
„Minden szál hozzá vezetett, és minden szál tõle vezet, a magyar szellemi életnek õ a sugárzási központja”- állítja Szerb Antal.
Arany Jánost méltán tartja az irodalmi közvélemény az egyik legsokoldalúbb magyar költõnek. Ez a jeles személy 1817. március 2-án született a Bihar-megyei Nagyszalontán, így iskolánk névadója elõtt tisztelegve minden évben sor kerül az iskola épülete elõtt álló szobrának megkoszorúzására. Ez alkalommal a neves költõ születésének 195. évfordulóját ünnepeltük.  Intézményünket tanáraink és osztályonként 5-5- diák képviselte.
Az ünnepi beszédet követõen az immár hagyománnyá vált Domonkos napra címû verse került felolvasásra, majd tanári munkásságából is hallhattunk részleteket, ezután pedig a koszorú elhelyezésére került sor.
Az ünnepség vége egyben kezdetét is jelentette az intézményünkben lezajló „Arany napoknak”, amelynek keretében a tanulók különbözõ tantárgyakban mérhetik össze tudásukat és a legjobbak még értékes nyereményekben is részesülnek. A rendezvénysorozat 2012. március 24-én ér véget.
Máté Dorina 13.A
Felkészítõ tanár: Kárpátiné Mészáros Mariann
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!